La sfârșit de an, Casus și Visions Of Madness

N-aduce anul ce aduce ceasul și vorba asta s-a verificat încă o dată vineri, 29 decembrie, în Hybrid. Axa Valahă a ținut să încheie în forță un an extrem de agitat și a făcut-o cu stil, ca de obicei.

Visions Of Madness, by Anca Coleașă, 2017

Photo by Anca Coleașă

Visions Of Madness au deschis seara, direct și la obiect, ca de obicei. Componența s-a schimbat și cooptarea lui Andrei Zârnoveanu coincide cu o schimbare de sound, ceva mai puțin metal, mai mult hardcore și un nivel de sofisticare care se adaugă unei baze deja solide. O nouă etapă, un nou nivel.

O alegere inspirată și extrem de potrivită pentru ceea ce a urmat, primită foarte bine de un Hybrid mai plin decât l-am văzut oricând până acum.

Casus, by Adrian Coleașă, 2017

Photo by Adrian Coleașă

Casus vin din Hildesheim și au deja o relație de durată cu România.

Poate cei mai politicoși și amabili nemți pe care i-am întâlnit până acum, s-au aflat deja la a cincea vizită la noi, prima oară fiind în 2011. Au revenit în 2012 (de două ori, în deschidere la Asphyx și Sinister) și 2014, ultima oară la a doua ediție November To Dismember.

Nu sunt multe de spus despre concert, cei care au venit știau foarte bine la ce să se aștepte și au participat cu toată bucuria la haosul controlat din mediul foarte intim al acestui club din ce în ce mai cunoscut. Piese cunoscute de pe Hysteria (2011) s-au combinat foarte bine cu piese noi-nouțe, iar abordarea foarte old school a avut subtilitatea unui Panzer setat pe distrugere maximă.

Mai mult decât o cântare a părut mai degrabă o petrecere cu prietenii, la care toată lumea s-a distrat la fel de bine, iar barierele dintre artiști și spectatori au părut să se dizolve.

Iar petrecerea nu s-a încheiat încă. După o incursiune peste Dunăre, la prietenii bulgari, în primele zile ale noului an vor intra în studio alături de unul dintre cei mai cunoscuți producători rock români pentru următorul material discografic iar pe 4 ianuarie vor fi la Cluj. Un program încărcat și de bun augur.

Până atunci, seara a arătat cam cum se vede aici și aici.

Adrian Coleașă



Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.