Ramones, video clip inedit

În 1978 apărea Road To Ruin, cel de al patrulea album de studio Ramones. Tommy Ramone ceda locul la tobe lui Marky Ramone și se concentra pe producție (alături de Ed Stasium). Apăreau elemente inedite pentru ei, precum solouri de chitară, chitare acustice și balade. Totul într-un efort de a-și lărgi paleta sonoră, a ajunge la un public mai larg și pe radio…

Rocket To Russia se vânduse prost și nici Road To Ruin n-a avut o soartă mai bună. Criticii au scris cronici amestecate, mai degrabă negative sau măcar reținute. Comercial a fost un eșec și mai mare decât precedentul album, un dezastru total, cel puțin în State.

Au trebuit să treacă decenii ca Ramones să primească recunoașterea și laudele pe care le meritau, prea târziu pentru cei mai mulți membri ai trupei.

Pe 21 septembrie Road To Ruin a împlinit 40 de ani, iar Rhino Records au scos un boxset aniversar,  cu multe bunătăți – două mixuri diferite ale albumului, variante inedite ale pieselor și un concert nepublicat până acum din New York, din 1979.

Printre descoperirile aniversare se numără și un clip inedit pentru She’s The One, ce pare să fi stat patru decenii într-o cutie nemarcată cu film de 16mm. Nepublicat până acum, clipul pare să facă parte din aceeași ședință de filmare care a produs Don’t Come Close.

Și așa am mai recuperat o bucățică de istorie.

Adrian Coleașă



Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.