La revedere Johnny Winter!

Acum o lună scriam despre Johnny Winter aici. 2014 părea un an plin de lucruri bune pentru el, un an de succese concrete și recunoaștere binemeritate. Din păcate, a fost și ultimul.

Avea probleme mari de sănătate, se vorbea despre alcool și medicamente, totuși continua să înregistreze și să dea concerte. Miercuri, 16 iulie, s-a stins în Zurich, din motive încă necomunicate. Cu două zile înainte cântase la festivalul de blues din Cahors, Franța și un turneu american trebuia să înceapă pe 1 august.

Anul acesta a apărut un boxset ce îi celebra cea de a 70-a aniversare – “True To The Blues, The Johnny Winter Story”. Un titlu de un adevăr aproape truistic pentru o colecție de patru cd-uri, cu înregistrări esențiale din 1968 până astăzi.

Pe 1 septembrie vă apărea, postum, “Step Back”. Cu invitați de calibrul unor Eric Clapton, Brian Setzer, Billy Gibbons, Joe Bonamassa, Leslie West, Joe Perry sau Dr John, este o celebrare a ceea ce l-a definit o viață întreagă, blues-ul. Ca și albumul precedent, “Roots”, din 2011.

La revedere John Dawson Winter III, mulțumim pentru muzică!



Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.