Jeff Healey – Heal My Soul

Pe 25 martie, Jeff Healey ar fi împlinit 50 de ani. Pentru această comemorare, Provogue au scos Heal My Soul, primul album cu material complet original apărut de 15 ani încoace.

Jeff Healey

Photo by Margaret Malandruccolo,
courtesy of Mascot Label Group

Healey este privit în continuare ca unul dintre cei mai importanți chitariști și performeri apăruți în ultimii treizeci de ani. Pierzându-și vederea la o vârstă fragedă din cauza unei forme rare de cancer la ochi, și-a dezvoltat un stil extrem de personal care i-a adus atenția internațională încă din adolescență.

Nominalizat la Grammy și câștigător al premiului JUNO, cele cinci albume de studio cu Jeff Healey Band au avut vânzări de milioane în întreaga lume. În cursul prea scurtei sale cariere a împărțit scena și a câștigat admirația unor muzicieni precum BB King, Eric Clapton, Rolling Stones, George Harrison, Steve Ray Vaughan, Allman Brothers…

Jeff ne-a părăsit pe 2 martie 2008, la doar 41 de ani, după o luptă de trei ani cu cancerul. O lună mai tărziu apărea Mess Of Blues, primul său album de rock/blues după mai bine de opt ani.

Acum, Heal My Soul aduce materiale originale, nepublicate până acum. Nu e vorba de resturi aruncate la ședințe de studio, cum se întâmplă des, ci de un album “pierdut”, consistent și coerent, care ni-l arată pe Healey în deplinătatea abilităților sale.Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.