Incantation live în Fabrica

Duminică, 6 noiembrie, Axa Valaha Productions și Ribcage Booking au adus în Fabrica un line-up de invidiat pentru fanii death – Incantation (US), Sincarnate (Ro) și Rise Of Tyrants (It).

Incantation live în Fabrica, by Adrian Coleașă 2016

Photo by Adrian Coleașă

Seara a fost deschisă de italienii de la Rise Of Tyrants, o prezență extrem de dinamică, care au plasat din start seara pe coordonate death groove. 

Una dintre trupele cele mai reprezentative ale metalului extrem național, Sincarnate au apărut într-o formulă parțială, basistul fiind internat în spital (însănătoșire grabnică!), dar au reușit să sune bine, cu multe idei și material nou care va apărea pe viitorul album, In Nomine Homini.

Dar oamenii veniseră în primul rând pentru Incantation, din nou în România după un deceniu. Condusă de chitaristul John McEntee, singurul membru fondator rămas după un sfert de secol de activitate, trupa este unul dintre liderii scenei death metal newyorkeze, alături de Suffocation și Immolation.

Incantation live în Fabrica, by Adrian Coleașă 2016

Photo by Adrian Coleașă

Veniți direct de la Nuclear War Now! Fest, cele două date din Bulgaria și România au fost o incursiune blitz în Europa de Est. Setlistul a cuprins piese din întreaga carieră Incantation, începând chiar de la Onward To Golgotha (album aflat pe locul 48 în Decibel Hall Of Fame).

Zece albume de studio, două live-uri, diverse EP-uri, single-uri și compilații nu trec peste om fără să lase urme, iar prestația trupei,(oricât de old school death cu influențe doom) a bifat toate punctele profesionalismului desăvârșit. În plus, nu pot să nu remarc, încă o dată, diferența de showmanship dintre trupele americane și cele din restul lumii. Or avea-o în ADN, s-or fi dus toți la aceeași școală, dar este vizibilă mai mereu.

Una peste alta, încă o seară deosebită oferită de Axa Valaha Productions, mulțumiri! Oferită dar și apreciată de participanți. Ca de obicei, cei care au pierdut au fost doar cei care nu s-au deranjat să vină. Ghinionul lor!

Cum s-a văzut seara, în galeriile foto de aici și aici.Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.