Eric Gales revine cu Middle Of The Road

Lăudat de unii dintre cei mai egali din egalii săi (Carlos Santana, Joe Bonamassa, Dave Navarro, Mark Tremonti), aclamat la apariție (acum mai bine de două decenii și jumătate) ca un copil minune al chitarei Eric Gales își continuă cariera prolifică.

Eric Gales - Middle Of The Road

Middle Of The Road va fi cel de al 18-lea album sub semnătrua sa (solo, ca Eric Gales Trio, Gales Brothers, Lil E – da, da, a fost și rapper – sau Gales Pinnick Pidgren) și va apărea pe 24 februarie la Provogue/Mascot Label Group (24 martie în Statele Unite și Canada). Și asta fără să socotim alte mai bine de 30 de albume la care a colaborat.

Gales este un personaj colorat, ilustrarea arhetipului bluesmanului –  a început să cânte de la patru ani, a avut probleme serioase cu legea și cu alcoolul… Deși nu este stângaci în mod natural, cântă pe chitare normale, cu corzile puse normal, întoarse pe dos. De ce? Așa l-a învățat fratele său să cânte și așa a rămas.

Middle Of The Road este deja salutat ca cel mai expresiv album al său de până acum, o adevărată renaștere – mentală, fizică și spirituală, o perioadă de echilibru pentru Gales.

Renaștere la care au ținut să participe mulți apropiați, prieteni și rude. Pe album apar Gary Clark Jr, Lance Lopez, Christone ‘Kingfish‘ Ingram, fratele și sora sa, Eugen și LaDonna Gales (care a asigurat și tot ce înseamnă backing vocals pe album).

Middle Of The Road este un pas înainte în blues-ul contemporan, și nu unul mic. Acest gen muzical cu o istorie venerabilă își reafirmă importanța și relevanța în muzica actuală. Nu a plecat niciodată dintre noi, doar devine iarăși din ce în ce mai vizibil.Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.