Mastering the Music Business, conferința dedicată muzicienilor independenți anunță cea de-a doua ediție

Prima conferință organizată în România pe teme de industrie muzicală a ajuns la cea de-a doua ediție și va avea loc pe 10 și 11 Iulie 2017. Mastering the Music Business este o conferință care se adresează în primul rând artiștilor independenți, dar și echipelor acestora: manageri, agenți de booking, agenți de PR, tour manageri etc.

MMB

Prima ediție a Mastering The Music Business a avut loc în luna februarie 2016 și a fost un succes. Pentru prima dată în România muzicieni, profesioniști din industria muzicală și din industriile adiacente s-au adunat sub același acoperiș pentru a dezbate teme de interes comun. Conferința a avut în jur de 100 de participanti înregistrați, 3 speakeri internaționali și 12 speakeri români printre care s-au numarat atât artiști (Tataee/BUG Mafia și Cornel Ilie/Vunk), juriști, manageri artistici, specialiști în gestionarea drepturilor de autor și conexe, distribuție online, radio, branding și PR, cât și profesioniști în marketing și advertising.

În paralel cu conferința, un maraton de 16 ore de interviuri cu speakeri, participanți, bloggeri și alți membri ai industriei muzicale a avut loc sub titulatura Chivas Sound of Business și a putut fi urmărit live pe internet. Interviurile pot fi încă vizionate aici.

Ca urmare, a doua ediție a acestei conferințe se va desfășura la București în perioada 10 – 11 iulie și va fi organizată în colaborare cu și în incinta CULTURADATAInstitutul National Pentru Cercetare și Formare Culturală.

Ediția de anul acesta va continua să prezinte și să dezbată teme de interes pentru muzicienii independenți – de la modalități extinse de monetizare a muzicii la marketing online, strategii de management și promovare. Muzicieni independenți care au atins succesul, din toata plajă de stiluri muzicale, vor fi prezenți și își vor împărtăși experiențele. Alături de aceștia, specialiști din industria muzicală locală și internațională vor aduce în fața publicului informații actuale despre tehnologii, trenduri și tendințe.

Edițța din acest an a conferinței aduce și o serie de noutati: participanților li se vor oferi numeroase oportunități de a cunoaște și de a relaționa cu profesioniști din industria muzicală românească și nu numai atât prin intermediul unor sesiuni de mentorship, cât și prin acțiuni organizate de networking.

O întreagă gamă de workshop-uri vor fi organizate pe teme variate printre care: cum să îți autoproduci un album muzical, cum să-ți gestionezi prezența în social media, cum să-ți propui muzica la radio, ce surse de monetizare online există, cum să-ți construiești un plan de marketing, blogging pentru artiști etc.

Între primele nume care și-au confirmat prezența pe lista de speakeri și susținători de workshop-uri se numară artiștii Nicu Alifantis, Damian Drăghici, Dan Byron, Alexandra Ușurelu, Bobby Stoica, Florin Grozea, Marius Matache. MC-ul conferinței va fi Dan Fintescu.

Discursul de deschidere al conferinței va fi susținut de Smiley, unul dintre cei mai iubiți artiști români ai tuturor timpurilor, antreprenor și muzician independent, fondator și proprietar al Ha Ha Ha Production.

Fiecare dintre cele două zile de conferință se va încheia cu showcase-uri ale unor trupe românești și internaționale. Acestea vor avea ocazia să se prezinte în fața unui auditoriu format din profesioniști ai industriei muzicale din România și nu numai. Mai multe despre procedura de înscriere și acceptare a cererilor pentru showcase-uri, cât și pentru modalitatea de desfășurare – în curând.

Odată cu cea de-a doua editie, Mastering The Music Business se poziționează ca un eveniment profesional al muzicienilor independenți al cărui obiectiv principal este să vină în sprijinul acestora cu informații utile și necesare în dezvoltarea carierelor proprii. Un obiectiv secundar însă la fel de semnificativ este să creeze o comunitate cât mai mare și mai puternică a profesioniștilor și a antreprenorilor independenți din industria muzicală – fie că sunt artiști sau nu – și să pună în discuție ultimele trenduri, tehnologii, modalități de promovare și monetizare a muzicii.

Taxa de access la conferință este 55 de euro până pe 15 iunie, 75 de euro între 16 iunie și 9 iulie și  99 eur în zilele conferinței. Biletele se găsesc în rețeaua Iabilet și pe iaBilet.ro aici.

Mastering The Music Business este o conferință inițiată și organizată de Star Management și Asociatia Star Education în parteneriat cu Overground Music și Agenția de Vise. Coorganizator: Culturadata – Institutul National pentru Cercetare și Formare Culturală.

Partenerii media ai evenimentului sunt: BestMusic.ro, Metalhead.ro, Infomusic.ro, Kooperativa 2.0, Unsitedemuzica.ro, Metropotam.ro, Revista Biz, Letsrock.ro, Revista Sunete, Zile și Nopti, AListMagazine, MaximumRock.ro, Overground Magazine.

Pentru detalii:
www.masteringthemusicbusiness.ro
https://www.facebook.com/MasteringTheMusicBusiness/Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.