Steve Hill, one man blues rock band din Canada

Steve Hill este canadian, cântă cât pentru o trupă întreagă, a luat deja un braț de premii (un Juno, Grammy-ul canadian în 2015, trei Maple Blues Award în 2016…), iar presa l-a numit “cel mai rău chitarist din Canada” (Montreal Gazette) și “star-ul de top al scenei de blues canadiene în acest moment” (CBC).

Steve Hill, by Szymon Goralczyk

Photo by Szymon Goralczyk

Poate părea apărut peste noapte, mai ales pentru publicul european, dar i-a luat 20 de ani să ajungă unde este acum. Întruchiparea conceptului one man band, live este spectaculos, cântând la chitară și cu vocea, cu picioarele bate în tobe, iar un băț atașat de chitară îi aduce la îndemână toate percuțiile din preajmă. O forță a naturii, un sunet brut și infecțios, Steve Hill este genul de artist pe care cineva ca Lemmy l-ar fi aprobat și îmbrățișat.

Pe 11 mai, la Manhaton Records (labelul lui Robin Trower și King King) va apărea cel mai nou album al său, One Man Blues Rock Band, chiar în mijlocul turneului britanic alături de Danny Bryant și King King.

Albumul a fost înregistrat pe 30 noiembrie 2017 în La Chapelle, Québec, a fost produs și mixat chiar de Steve și cuprinde atât piese foarte rock (Damned, Dangerous, Rhythm All Over, The Ballad of Jonny Wabo, Still Got It Bad), ca și delicat acustice (Emily), precum și trei coveruri (printre care Voodoo Child).

Ancorat într-o manieră old school, Steve Hill aduce o abordare foarte modernă, un aer de prospețime salutar. Iar ceea ce se aude este exact ceea ce a fost acolo, fără overdub-uri, loop-uri sau părți pre-înregistrate, totul se întâmplă în timp real.

Adrian ColeașăLasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.