Crazy Town au aniversat 20 de ani și în Quantic

În 1999 apărea The Gift of Game și lumii i se prezenta un nou nume, Crazy Town. A fost nevoie de încă un an și de Butterfly, al treilea single de pe albumul de debut, ca aceeași lume să fie cucerită de trupa fondată de Bret “Epic” Mazur și Seth “Shifty Shellshock” Binzer.

20 de ani mai târziu, pe 7 august, Crazy Town au ajuns (din nou) în București, într-una dintre opririle turneului aniversar.

Deschiderea a fost asigurată de BRUTE și de Recycle Bin, două alegeri inspirate, din păcate cu prea puțin public la orele timpurii la care au intrat. Mai era și miercuri, august lună de vacanțe… Dar amândouă trupele merită oricând ascultate, oriunde ar apărea.

Crazy Town @Quantic 2019, by Anca Coleașă

Photo by Anca Coleașă

Crazy Town au o istorie tumultuoasă, punctată de succes fabulos și eșecuri asumate, excese și frământări individuale grave, uneori chiar cu accente penale. Doar trei albume la activ, despărțiri și reformări, schimbări de stil… Mulți ar fi renunțat mult mai repede, dar Seth Binzer, singurul membru fondator rămas, s-a încăpățânat să continue.

Crazy Town @Quantic 2019, by Anca Coleașă

Photo by Anca Coleașă

Ajunși în Quantic după mai bine de 13 ore de condus direct de la Chișinău, Crazy Town nu au părut afectați de oboseală sau de căldura toridă.

Chiar dacă ei înșiși se definesc ca o trupă de hip hop și refuză orice alte etichete, cei care au venit pentru Butterfly-ul care a invadat de atâția ani toate cluburile au avut parte de o mare surpriză. Mult mai heavy decât orice înregistrare a lor (chiar și Darkhorse, cel de al doilea album, prea rock ca să fie apreciat de fanii debutului) au demonstrat din plin de ce sunt mereu menționați ca un nume important în peisajul rap rock / rap metal.

Hip hopul este unul din genurile muzicale în care atitudinea primează și Crazy Town nu duc lipsă de ea. Un display de badassery descins direct de pe străzile cartierelor urâte din Los Angeles, amestecat cu un showmanship tipic american, grefat pe reale calități muzicale, îndelung exersate, am avut parte de o rețetă care nu putea decât să aibă succes.

Crazy Town @Quantic 2019, by Adrian Coleașă

Photo by Adrian Coleașă

Setlistul a cuprins tot ce aveau de oferit mai bun din catalogul complet, de la Butterfly și Toxic, trecând prin Drowning, Hurt You So Bad, până la Megatron și Born To Raise Hell (nici o legătură cu Motörhead), într-o cheie foarte rock, cu o energie aproape maniacală.

Cu siguranță la ani lumină distanță de modul în care au fost înregistrate piesele, trupa este un animal pur de live, mediul lor natural în care merită oricând văzuți.

Adrian Coleașă

Concertul Crazy Town a fost prezentat de Quantic.

Galeriile foto ale serii sunt disponibile la https://tinyurl.com/y6dxrpa8 și la https://tinyurl.com/y49fg7jj.Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.