Metal Gates Festival 2019 – a doua zi

Cea de a treia ediție Metal Gates a continuat pe 20 octombrie, o zi la fel de diversă ca și prima, la fel de consistentă, cu surprizele aferente.

Pilgrimage @Metal Gates Fest 2019, by Anca Coleașă

Photo by Anca Coleașă

Când vine vorba despre Malta, probabil că Beheaded este numele este cel mai cunoscut, dar asta nu înseamnă că nu există o scenă activă pe micul arhipelag din mijlocul Mediteranei. Unul dintre cele mai noi proiecte malteze este Pilgrimage. Pornit de muzicieni cu experiență, din Malta (Sean Pollacco, Dino Mifsud Lepre) și din Olanda (Eric Hazebroek), proiectul este atât de nou încât apariția din cadrul festivalului a fost și primul lor concert live. Death doom ca la carte și așteptăm albumul de debut.

Descend Into Despair @Metal Gates Fest 2019, by Adrian Coleașă

Photo by Adrian Coleașă

Descend Into Despair vin din Cluj și funeral doom-ul lor este o pasăre rară în scena autohtonă. Prețioasă în raritatea ei dar și pentru modul articulat în care au exprimat o viziune a deznădejdii, disperării, mizantropiei și altor fațete întunecate ale existenței.

Officium Triste @Metal Gates Fest 2019, by Anca Coleașă

Photo by Anca Coleașă

Officium Triste au remontat moralul cu ceea ce a devenit cunoscut ca Rotterdoom, propriul brand de death doom melodic, într-o zonă apropiată My Dying Bride și Anathema de la începuturi. Experiența a 25 de ani de activitate s-a materializat într-un set care s-a încheiat maiestuos cu Like A Flower In The Desert de pe The Death Of Gaia, album apărut ulterior, pe 13 decembrie.

Clouds @Metal Gates Fest 2019, by Anca Coleașă

Photo by Anca Coleașă

Daniel Neagoe a revenit la Metal Gates cu Clouds, având în componență și doi membri Descend Into Despair. Același atmospheric doom condus de vocea excepțională a lui Daniel și două surprize – Death Of A Father, de pe viitorul album ce va fi lansat pe 9 mai, ca și o piesă pe care Pim Blankenstein (Officium Triste) a preluat îndatoririle vocale.

Antimatter @Metal Gates Fest 2019, by Adrian Coleașă

Photo by Adrian Coleașă

De la death doom în diverse variante, Antimatter au schimbat complet atmosfera. Nu au înseninat-o, dar dark art rockul lui Mick Moss a transformat spațiul artistic într-o experiență multisenzorială așteptată, dar nu mai puțin dezirabilă.

Dagoba @Metal Gates Fest 2019, by Adrian Coleașă

Photo by Adrian Coleașă

Treponem Pal pe speed a făcut un copil prin înseminare artificială, nășit de Ministry și crescut de Pantera. A fost botezat Dagoba, ca și planeta natală a lui Yoda și nu întâmplător. Forța este puternică cu acești marseiezi care au pus imediat stăpânire pe scenă și au devastat-o cu precizie industrială și un groove de prima ligă. Bienvenue, au revoir et à très bientôt!

Taake @Metal Gates Fest 2019, by Anca Coleașă

Photo by Anca Coleașă

Hoest ține mereu să reamintească ascultărilor Taake că “iadul este chiar aici pe pământ și oamenii pot fi demoni”. Dincolo de controversele trecute care îi urmăresc încă prezentul, haosul pe care îl invocă pe un edificiu de nostalgie culturală și mândrie națională este de un spectaculos tenebros exploziv ce îi ilustrează zicerile.

De la groove-ul industrial Dagoba la black metalul made in Bergen și scris cu rune al lui Taake este o distanță intergalactică, dar amândouă au fuzionat într-un final de festival senzațional, greu de egalat. Tot ce putem face e să așteptăm surprizele următoarei ediții Metal Gates!

Adrian Coleașă

Metal Gates Festival 2019 a fost prezentat de Final Step Productions.

Galeriile foto ale zilei sunt disponibile la:
– Dagoba, Antimatter, Clouds, Officium Triste, Descend Into Despair, Pilgrimage – https://tinyurl.com/spp48sw și https://tinyurl.com/t87oltw
– Taake – https://tinyurl.com/v2dkroy și https://tinyurl.com/qrfh8xp

Afis-Landscape8Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.