ohhimark sau ceea ce nu vedem continuă să existe

Formată în 2017, echipa româno-franceză ohhimark (Oh, hi Mark!) își revendică apartenența la valul de alt-prog reprezentat de Karnivool, Vola, Agent Fresco sau Tesseract. Referințele la nume clasice ale genului precum Pink Floyd țin mai mult de o reverență față de fondatorii inevitabili și de o anume apetență pentru atmosferic, decât de un manierism iconoclast ce are în ADN mai mult King Crimson sau Steve Wilson. Adăugăm la amestec doze generoase dintr-un neo-psihedelism shoegaze și rețeta de bază este gata, aromele specifice fiind date de condimentele preferate ale fiecăruia.

Albumul de debut, What We Can’t See, a fost înregistrat pe parcursul mai multor ședințe, între 2019 și 2020, în studiourile Merkaba și IV Metal Foundry din București, mixarea și masterizarea fiind realizate de Marius Costache, la Studio 148.

Tema recurentă a albumului, conform declarațiilor trupei, este reprezentată de tirania actului de conformare, cu referințe la omniprezența și agresiunea acestei acțiuni în postmodernitate. Titlul albumului este o referință la orbirea perceptuală, acțiunea de a vedea fără a observa.

În aprilie 2021 a apărut primul single, Paragon, însoțit de un clip video bazat pe o reprezentare 3D a Uccelo, sculptură a artistei olandeze Lotta Blokker.

What We Can’t See a fost lansat în format digital în mai 2021 și este disponibil de atunci pe mai multe platforme de streaming. Din septembrie albumul este disponibil și fizic, într-o ediție limitată, CD digipak.

ohhimark sunt:
Ștefan Sandu – voce
Octavian Ristici – chitară
Alexandru Mitroi – chitară/synth
Radu Palade – bas
Virgile Prod’homme – tobe

ohhimark online:
Bandcamp: https://ohhimarkro.bandcamp.com/
Facebook: https://www.facebook.com/ohhimarkohm
Instagram: https://www.instagram.com/ohhimarkohm/
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCt54jMR2o2i5PFBZfnXWyoQ

Adrian ColeașăLasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.