Lynyrd Skynyrd: Marțea încă nu s-a dus

Căutam un cântec cu și despre ziua de marți. Și cine să se potrivească mai bine decât Lynyrd Skynyrd? Trupa asta pare să trăiască într-o eternă zi de marți, fix în cele trei ceasuri rele.

Orașul vuiește de “Sweet Home Alabama” (a propos,Skynyrd provine din Jacksonville, Florida), toată lumea știe “Free Bird” și “Simple Man”…

Dintre membrii originali, a rămas doar Gary Rossington. Doamna cu coasa a stat mereu aproape de ei. Lista celor plecați s-a deschis devreme și e deja mai lungă de zece nume. Și asta pentru că am numărat doar muzicienii.

Și totuși, cumva, au reușit mereu să meargă mai departe, în pofida a tot și toate. Optimismul și pofta lor de viață par venite dintr-o altă realitate. Trăiesc într-o zi de marți de treizeci de ani încoace și cântă “Tuesday’s Gone” încă de la început. Doar că marțea pe care o văd ei este fix la opusul alei noastre.

Unul dintre cei mari fani ai lor este James Hetfield. Nimic surprinzător că Metallica au înregistrat “Tuesday’s Gone” pentru “Garage Inc”. Pentru piesa aia, în studio au venit și Les Claypool (Primus), Jerry Cantrell (Alice In Chains), John Popper (Blues Traveler), Pepper Keenan (Corrosion Of Conformity), Jim Martin (Faith No More pe vremea aia), bașca Gary Rossington. Oare de ce?Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.