Testament au revenit

N-am înțeles niciodată de ce Testament nu face parte din Big Four (sau de ce nu se vorbește despre Big Five sau chiar Big Six). Oricum ar fi, sunt o instituție a thrash-ului, cu o istorie de trei decenii.

Marți seara au fost a doua oară în România, în niște Arene Romane aproape dezolant de goale. Ceea ce nu i-a împiedicat să livreze cel mai compact și eficient set pe care l-am văzut în ultima vreme.

Testament

Ce e de spus? Chuck Billy mi se pare nu numai una dintre cele mai bune voci ale genului din toate timpurile, dar și cea mai bine conservată la ora asta. Tandemul Skolnick-Peterson este de nezdruncinat și îi permite lui Skolnick să se desfășoare în voie. Mă bucur că Greg Christian a plecat, și i-a permis astfel lui Steve DiGiorgio să revină. Alt nivel, altă clasă. Cât despre Hoglan, rămâne unul dintre cei mai buni toboșari din business.

Nu mă pronunț asupra sunetului în ansamblu pentru că am stat intenționat pe partea stângă, unde se auzea cel mai bine Skolnick. Volumul a fost la nivelul așteptat, entuziasmul pe scenă și în public chiar peste, în rest căldură mare monșer, căldură mare. Ceea ce s-a petrecut acolo a adus temperatura periculos de aproape de combustia spontană.

Cei care au lipsit cu siguranță au avut de pierdut. Ca să-și facă o idee, pot oricând să vadă/asculte ultimul live Testament, “Dark Roots of Thrash”.

Setlistul concertului este disponibil aici, iar pozele, ca de obicei, pe pagina de Facebook a blogului.Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.