Hybernoid, o resurecție neașteptată

Anii ‘90 au avut o efervescență creativă aparte. Au apărut voci cu o identitate proprie extrem de clar definită, s-au făcut experimente muzicale, s-au amestecat genuri și s-au creat genuri noi…

Printre acele voci proaspete s-a numărat și o trupă din Bacup, Lancashire. Hybernoid repetau într-un hambar de fermă (la propriu) și aveau un stil care a pus în dificultate pe toți cei care au încercat să-l caracterizeze.

Amestecul de Cocteau Twins și Pitch Shifter, de New Model Army și Carcass, de hardcore punk, death, doom, industrial și trance, suna neașteptat, proaspăt și foarte interesant, iar albumul de debut, The Last Day Begins?, din 1994, a făcut valuri în underground-ul european. Inclusiv în Romania; am scris despre ei, i-am dat la radio și am avut chiar și un interviu live cu ei (de care văd că n-au uitat, din moment ce l-au trecut și în biografia oficială a trupei).

1993

În total, Hybernoid au scos două demo-uri, un video, trei EP-uri 7’’, trei albume și au apărut pe zece compilații până la despărțirea finală (?), în 1999.

Fast forward în 2016 și iată că Xtreem Records (continuator de fapt și de drept al defunctului Repulse Records) au ales să re-editeze The Last Day Begins?, într-o variantă dublu-CD, ce conține atât albumul original, cele trei EP-uri și alte piese inedite din perioada respectivă.

Hybernoid spun că cele 15 minute de faimă le-au trecut de mult, dar cine știe? Iată că unii încă își amintesc de ei. Iar alții, ca mine, cred că au fost cu mult înaintea timpurilor lor.Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.