Jason Mraz, debut în București

Nu în fiecare zi Bucureștiul primește un câștigător de Grammy (chiar de două Grammy-uri, plus alte două nominalizări). Nu doar un “colecționar” de premii, ci și un artist de succes, cu mai multe albume multi-platină, Jason Mraz ne-a vizitat pentru prima oară.

_MG_7190

Photo by Adrian Coleașă

Mraz este un continuator al tradiției singer-songwriter, cu exponenți celebri precum Woody Guthrie, Bob Dylan sau Joni Mitchell, ceea ce face ca genul să fie asimilat și astăzi de unii cu folk-ul.

Mai puțin vehement implicat politic și social (deși acțiunile sale umanitare și filantropice sunt aproape la fel de cunoscute, măcar în State, ca și muzica lui), începuturile din cafenele și-au pus amprenta pe ceea ce crează, ca și pe alți colegi de ai săi de gen muzical, precum John Mayer sau Glen Hansard, ca să iau doar două nume. Pentru că da, coffeehouse music pare să fi devenit un gen muzical în sine.

La conferința de presă s-a prezentat relaxat, normal, amabil și fără fițe.

17264892_377352709314362_6834044213282325786_n

Photo by Anca Coleașă

Sala Radio a fost locația ideală pentru prestația aproape intimă a unui singur om cu două chitare, o clapă și o muzicuță.

20 de piese în setlist au fost un best of pentru această primă întâlnire cu publicul românesc. Evident că nu au lipsit I’m Yours, Lucky sau I Won’t Give Up. O poveste cu 20 de episoade întrețesute, într-un show sold-out cu mult înainte.

Și dacă Love Is The Answer a încheiat seara, să sperăm pentru mulții săi fani că povestea de dragoste cu România de-abia a început.

Iar cum a fost la conferința de presă și la cântare puteți vedea aici și aici.

Adrian ColeașăLasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.