Ministry, cântecul de lebădă

Cine nu îi știe pe Ministry a pierdut trei decenii de muzică excepțională.

Îmi aduc aminte șocul pe care l-am avut când i-am ascultat prima dată. Nu erau prima trupă de industrial la care fusesem expus, dar nici una nu avea intensitatea și ferocitatea pe care le vedeam atunci.

De la începuturile synth pop din 1981, au evoluat la industrial metal spre sfârșitul deceniului, iar succesul mainstream a venit în anii ‘90. De atunci au știut mereu să se reinventeze, rămânând credincioși acelui ceva original care i-a separat de ceilalți și i-a făcut Ministry.

Fast forward până în 2008, când Al Jourgensen a anunțat sfârșitul grupului. Din fericire nu s-a ținut de cuvânt și 2011 a adus reunirea live, 2012 un nou album, “Relapse”, și un turneu mondial. Din păcate, același an a adus și moartea chitaristului Mike Scaccia și finalul. În 2013, “From Beer To Eternity” a fost albumul postum, însoțit de anunțul oficial că va fi și ultimul.

Aproape neașteptat, luna aceasta a apărut “Last Tangle In Paris”, cu material live înregistrat în timpul DeFiBriLaTouR din 2012.

Impecabilă mărturie a ceea ce a fost Ministry, acest ultim live este un epitaf potrivit al acestui fenomen muzical, potrivit atât fanilor care i-au urmărit de la început, cât și celor ce de-abia îi descoperă.Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.