Ana Popovic – Serbia predă lecții de blues

Ana Popovic este un exemplu al internaționalizării blues-ului.

Născută și crescută în Belgrad, a început să cânte la chitară de la 15 ani. Prima trupă a fost Hush, în 1995, alături de care a concertat atât acasă, în Serbia și Muntenegru, dar și în Grecia și Ungaria. Au scos un singur album, “Hometown” (1998), după care trupa s-a dizolvat când Ana a plecat în Olanda să studieze jazz.

Ana Popovic

În Olanda a început și cariera ei solo, cu Ana Popovic Band, din 1999. Primul album “Hush!” a venit în 2001, înregistrat în Memphis și produs de Jim Gaines (Santana, John Lee Hooker, Alexis Korner…).

Odată cu “Hush!” a venit și succesul, așa că Ana și-a abandonat studiile de chitară și s-a dedicat full-time carierei muzicale.

Au urmat de atunci cinci albume de studio, două live-uri și două dvd-uri, pe lângă o multitudine de concerte alături de legende ale blues-ului și soul-ului, de la regretatul Solomon Burke până la turnele Experience Hendrix.

În 2012 s-a stabilit în Memphis, iar cariera ei nu face decât să înflorească. Cel mai nou album este “Can You Stand The Heat”, din 2013, și a devenit o prezență nelipsită a marilor festivaluri de blues, jazz și rock.

Blues-ul a devenit de mult un limbaj universal, iar această chitaristă născută în Serbia în 13 mai 1976 mi se pare cea mai inspirațională poveste de succes a momentului. Din Belgrad în Memphis, predând lecții de blues celor care l-au inventat, un parcurs pe care nu pot decât să-l aplaud.


One Comment on “Ana Popovic – Serbia predă lecții de blues”

  1. Diana Radu spune:

    Superbă voce! 🙂

    Apreciază


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.