“The Breeze”, o celebrare a lui JJ Cale

JJ Cale nu fost niciodată un superstar, deși ar fi meritat-o din plin. În schimb piesele lui au fost înregistrate și au devenit hituri pentru Lynyrd Skynyrd, Eric Clapton, John Mayer, Johnny Cash….

Am mai scris despre el anul trecut, când ne-a părăsit, aici.

Oamenii trec, dar ceea ce au făcut rămâne. Poate cel mai mare dintre fanii lui, Eric Clapton, a luat inițiativa unui album de coveruri JJ, “The Breeze – An Appreciation Of JJ Cale”.

Albumul, apărut sub titulatura de Eric Clapton & Friends, a ieșit la sfârșitul lui iulie și a urcat rapid în toate topurile.

Prietenii cu pricina sunt nume mari care au simțit nevoia să-și arate respectul pentru o figură legendară a muzicii americane contemporane – Tom Petty, Mark Knopfler, John Mayer, Willie Nelson, Derek Trucks…

Influența lui JJ asupra lui Clapton este cu siguranță profundă și vizibilă, dar muzica lui rămâne extrem de actuală pentru o lume întreagă. JJ Cale face parte din acea specie rară ce reușește să se adreseze oricui – adulți și copii, fani de country, pasionați de rock’n’roll și de blues, americani, europeni sau de pe alte continente…Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.