Walter Trout, blues-ul realității

2014 ar fi trebuit să fie un an special pentru Walter Trout.După  25 de ani de carieră solo, se pregătea un album nou, o autobiografie, un documentar, re-editări, turneu aniversar…

În schimb, în acest moment așteaptă un transplant de ficat pe un pat de spital al UCLA. Doctorii spun că va trăi dacă transplantul va avea loc în următoarele 90 zile.

Photo Credit: © Jeff Katz Tratament după tratament a eșuat, iar Walter este acum o umbră a lui însuși A continuat să cânte, să scrie și să înregistreze, deși puterile i se duceau și a slăbit mai mult de 50 kg. Până când nu a mai putut să se miște.

S-au pornit strângerile de fonduri. Deși are asigurare medicală, cheltuielile sunt imense, iar veniturile familiei departe de a fi roz. Există o campanie care are girul soției, Marie Trout (http://www.youcaring.com/medical-fundraiser/walter-trout-needs-a-new-liver-you-can-help-/151911), sunt anunțate concerte ale căror fonduri îi vor fi donate… Solidaritatea este impresionantă, toată lumea speră că rezultatele vor fi pe măsură.

“The Blues Came Callin’” este numele noului album ce va apărea pe 2 iunie. Ce titlu mai potrivit pentru întreaga viață a lui Walter?

Walter Trout - The Blues Came Callinț

Walter este unul dintre cei mai plini de viață muzicieni pe care i-am văzut vreodată, un chitarist fenomenal, o figură impunătoare a genului și o persoană pe care nu poți să n-o îndrăgești sau măcar s-o respecți instantaneu. Acum se luptă pentru supraviețuire, la propriu. Sper ca noul album să rămână doar albumul celei de a 25-a aniversări și să fie urmat de multe altele. Sper ca autobiografia, “Rescued from Reality” să aibă alte ediții, revăzute și adăugite. Nu depinde de noi, cineva acolo sus are mereu ultimul cuvânt, dar suntem destui cei care sperăm să ne bucurăm de prezența lui Walter încă multă vreme de acum încolo.Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.