Playing For Change

De curând circulă viral niște variante mișto ale unor piese precum “Stand By Me”. Sub titluri de tabloid (senzațional, altceva n-o să mai vrei de la viață după ce ai ascultat piesa asta, indubitabil și irefutabil in exclusivitate…) niște oameni au descoperit apa caldă în luna iulie 2014 AD.

Săracele piese n-au nici o vină, sunt chiar variante foarte cool datorate unei inițiative multimedia demarată în 2002 de Mark Johnson (Timeless Media Group) și Whitney Kroenke. Scopul declarat a fost/este “să inspire, conecteze și să aducă pacea în lume prin muzică”.

Inițial, au dorit să bată străzile Americii cu echipament mobil de înregistrare audio și video “în căutarea pulsului poporului”. De la America au ajuns la călătorii prin întreaga lume.

Inițiativa a fost botezată Playing For Change, s-a bucurat de succes și a generat ulterior și un ONG, Playing For Change Music Foundation, care are ca scop construirea de școli de muzică pentru copii, în întreaga lume.

Artiștii implicați deschis în PFC sunt de toate calibrele, de la muzicanții de stradă până la alde Bono, Keb Mo, Manu Chao sau Keith Richards. Ceea ce îi unește e bucuria de a cânta împreună.

Au apărut filme premiate, precum documentarul “A Cinematic Discovery Of Street Musicians”, compilații audio și video. A fost o sămânță roditoare și produce din ce în ce mai multe fructe gustoase.

Vă invit să le descoperiți!Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.