Recuperări: Junior Wells

Născut în 1934, Junior Wells a fost unul marii muzicuței de blues. Profesori i-au fost vărul său, Junior Parker și Sonny Boy Williamson II (Alex “Rice” Miller).

Parteneri în crimele muzicale i-au fost de-a lungul timpului unii ca Muddy Waters și Buddy Guy, colaborând cu nume ca Bonnie Raitt, Rolling Stones sau Van Morrison.

În 1948 s-a mutat la Chicago, iar în 1952 a ajuns să-l înlocuiască pe Little Walter în trupa lui Muddy Waters, înregistrând pentru Chess.

Un an mai târziu, avea trupa proprie și scotea piese clasice ca “Messin’ With The Kid”, “Come On In This House”, “It Hurts Me Too” sau “Little By Little”, care i-au rămas în repertoriu pe parcursul întregii cariere.

În 1965, scotea un album clasic, indispensabil oricărei colecții de blues, “Hoodoo Man Blues”, pe care chitarist era Buddy Guy.

Buddy Guy a fost cel cu care probabil a colaborat cel mai mult de-a lungul timpului, iar pe 11 august este anunțată o compilație care reunește înregistrări ale celor doi, împreună, dar și separat, “Pure Raw Blues”.

În 1997 au apărut probleme grave de sănătate (inimă și cancer), iar pe 15 ianuarie 1998 ne-a părăsit, în Chicago.

Nu a fost veodată unul dintre marile staruri ale blues-ului, cei pe care îi știe toată lumea, dar prezența sa nu poate fi ocolită. A fost recunoscut și omagiat de cei mai mari, și rămâne în catalogul esențial de blues.

Junior Wells & Buddy Guy, cu John Mayall & The Bluesbreakers


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.