Robert Randolph, pedal steel guitar hero

Chitarele pedal steel sunt asociate mai ales genurilor country și western swing. Totuși, ca orice instrument, și-au găsit locul și în alte genuri, până la muzica clasică, în 2005 Michael A Levine prezentând Concerto For Pedal Steel Guitar And Orchestra.

Robert Randolph a învățat chitara pedal steel cântând în biserică (instrumentul este numit sacred steel în multe dintre bisericile penticostale afro-americane) și a fost descoperit la o întrunire de cântăreți sacred steel din Florida.

"Robert Randolph". Via Wikipedia

Anii săi formativi au fost inspirați mai degrabă de Steve Ray Vaughan și trupe de funk precum Sly & The Family Stone și Earth, Wind & Fire. Crescut într-un mediu religios, a descoperit mult mai târziu muzica unor Allman Brothers, Buddy Guy sau Muddy Waters.

Primul album de studio, Unclassified, din 2003 i-a atras atenția lui Eric Clapton care l-a invitat de atunci în turneu alături de el, ca și la edițiile Crossroads Guitar Festival pe care le-a organizat ulterior.

Cel mai nou album de studio, al patrulea,, Lickety Split, este de anul trecut și îl are printre invitați pe Carlos Santana (pe cel de-al doilea, Colorblind, din 2006, apărea și Clapton).

Din biserică pe scenele marilor festivaluri, Robert Randolph este o figură aparte, extrem de expresivă și plină de energie. Încă foarte tânăr, cu o carieră înfloritoare, are o întreagă viață artistică în față, cu un potențial uriaș.Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.