„Honor Is All We Know” – Rancid

Cum să vinzi milioane de discuri și să rămâi fidel idealurilor diy și independeței atât de prețuite de mișcarea punk? Prea puțini au reușit și Rancid sunt printre ei.

Înființată în 1991 de Tim Armstrong și Matt Freeman, amândoi foști Operation Ivy, trupa s-a numărat printre cei care au readus punk rock-ul maselor largi în anii ‘90, alături de Green Day, Bad Religion, The Offspring, NOFX sau Social Distortion.

Au făcut-o cu stil, fără a sucomba sirenelor comerciale, păstrându-și baza de fani de la începuturi, fără compromisuri de vreun fel. Din toate punctele de vedere, sunt un exemplu al eticii punk în toată splendoarea ei.

23 de ani mai târziu, ne pregătim pentru un nou album de studio, al optulea, atât de potrivit denumit Honor Is All We Know.

Rancid "Honor Is All We Know"

Produs de o altă legendă a punk-ului american, Brett Gurewitz (Bad Religion, proprietarul Epitaph Records), albumul ar fi trebuit să apară încă din 2012.

Munca la materialul muzical a început din 2011, dar, datorită proiectelor personale, turneelor și aniversărilor de 20 de ani, s-a prelungit până în decembrie 2013, la cinci ani după Let The Dominoes Fall.

Cât am ascultat din Honor Is All You Know, nu aduce ceva fundamental inedit și nu cred că se aștepta cineva la altceva. Ca și albumele anterioare, este reflexia timpurilor și lumii în care a fost scris și înregistrat, a contextului cultural și politic trăit de Armstrong & Co, povești și personaje născute direct din viețile lor.

Rancid sunt Rancid și pentru mine reprezintă tot ceea ce mi-a plăcut la punk-ul american – energie, melodie, mesaj, atitudine. Din punctul meu de vedere, puțini sunt cei care pot afirma atât de credibil “Honor Is Among Us, Honor Is All We Know”.

Collision Course, Honor Is All We Know, Evil’s My Friend


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.