“Born To Be Wild”

Scrisă inițial de Mars Bonfire ca o baladă, oferită mai multor trupe, Born To Be Wild a fost înregistrată în 1967 și publicată în 1968, într-o versiune reorchestrată de Steppenwolf.

Steppenwolf "Born To Be Wild" 45 Single Cover

Photo under Fair Use

De atunci a devenit un reper în contracultura anilor ‘60 și apoi în cultura populară, mai ales pentru a ilustra atitudinea de biker.

Este prima piesă în care s-a folosit termenul de heavy metal, înainte ca genul muzical să apară ca atare. Unii o consideră chiar prima piesă heavy metal.

În 1969 a apărut pe coloana sonoră a Easy Rider și odată cu filmul s-a impregnat solid în conștiința publică, cu toate referințele sale.

Pentru Steppenwolf a fost cel mai de succes single pe care l-au produs vreodată, într-o carieră ce nu s-a încheiat nici în ziua de azi.

Atât de succes încât a fost folosit în coloane sonore de seriale, filme, reclame, jocuri și a fost înregistrat de o gamă de artiști care reușește să cuprindă aproape tot spectrul muzicii moderne, de la Rose Tattoo la Etta James, de la INXS la The Cult, sau de la Slayer la Kim Wilde. Ah da, și de la Alvin And The Chipmunks la Fanfara Ciocârlia.

Habar n-am la ce s-o fi gândit Bonfire când a scris piesa, dar a reușit să producă un adevărat clasic modern, unul dintre acele cântece care constituie fondul lexical de bază al muzicii contemporane.Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.