„The Sky Is Crying”

The Sky Is Crying, scris și înregistrat de Elmore James în 1959, a devenit un standard de blues, preluat de mulți.

Blues clasic, slow tempo, inspirat ad-hoc de aversele ce inundau Chicago în timpul înregistrării, este creditat lui Elmo James And His Broomdusters.

A urcat până pe locul 15 în Billboard R&B și a fost ultima prezență în topuri a lui Elmore James (“The King Of Slide Guitar”).

În aprilie 1960, Elmore a scos o variantă a piesei, The Sun Is Shining. Soarele strălucește suna probabil prea vesel și blues-ul cică e ceva trist, așa că varianta tristă și umedă este cea care a dobândit notorietatea maximă.

Cântecul a fost preluat aproape imediat de la apariție, de ambele părți ale oceanului, de Sonny Boy Williamson II, de Yardbirds (atât cu Clapton – Sky Is Crying, cât și cu Jeff Beck – Sun Is Shining), până în zilele noastre.

Albert King, și mai târziu Stevie Ray Vaughan, au scos cover-uri atât de personale încât au ajuns să fie identificate mai degrabă cu ei înșiși decât cu autorul originalului. Până la Allman Brothers Band, care au piesa la funeraliile lui Duane Allman…

Elmore James ne-a părăsit în 1963, dar moștenirea lui componistică și influența ca și chitarist de slide dăinuie în continuare.Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.