“Everybody Needs Somebody To Love”

Revedeam de curând un film care m-a fascinat în anii ‘80, The Blues Brothers. Scenariu subțirel, acțiune trasă de păr, dar multă muzică și încă și mai mulți artiști de excepție (pe vremea aia încă nu realizam complet cât de fabuloasă e întreaga distribuție).

Blues Brothers - Copyright 1980 by Atlantic Records.

Joliet Jake și Elwood J Blues, adică Dan Aykroyd și John Belushi, aveau deja un album la activ (Briefcase Full Of Blues, 1978) înainte de apariția filmului, în 1980, alături de aceiași trupă care apare și pe ecran.

Unul dintre momentele (numeroase) care ne-au marcat pe toți a fost cu siguranță Everybody Needs Somebody To Love, piesă pe care au făcut-o hit la 16 ani de la apariție.

Cel care a lansat-o (fiind și co-autor) a fost regretatul Solomon Burke, în 1964. A intrat în topuri, dar nu a reușit să pătrundă în Top 40. Gurile rele spun că de fapt Burke a fost singurul autor al piesei, dar că ar fi împărțit drepturile cu producătorii Bert Berns și Jerry Wexler. Nimic nu e exclus, era ceva obișnuit în vremurile respective.

Solomon Burke, by Tom Beetz, 2008

Ceva mai mult succes a avut versiunea lui Wilson Pickett, din 1966. Rolling Stones au înregistrat-o și ei, de două ori chiar, în 1965 și 1989.

Everybody Needs Somebody To Love rămâne un clasic soul, aport esențial al celui mai trecut cu vederea dintre părinții fondatori ai genului, Solomon Burke, pe nedrept rămas în umbra unor James Brown, Wilson Pickett sau Otis Redding.Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.