RIP Finis Tasby!

În lumea blues-ului modern, instrumentiști de excepție sunt destui, dar cântăreții adevărați mult mai puțini, din păcate. Cu atât mai trist când aflăm despre ei de-abia când ne părăsesc.Finis Tasby Finis Tasby a fost unul dintre acei vocaliști venerați mai ales de alți vocaliști. Născut în Dallas, în 1940, a crescut în tradiția Texas blues. Inițial toboșar, în 1962 a format o trupă numită The Thunderbirds în care era basist și cântăreț. De la mijlocul anilor ‘60 a devenit liderul trupei, alături de care a concertat cu cetățeni texani precum Z.Z. Hill (inițial membru al trupei), Clarence Carter, Lowell Fulson sau Freddie King.

În 1973, s-a mutat la Los Angeles și a lucrat, ca basist, cu cei mai mari – BB King, Percy Mayfield, Big Mama Thornton… Anii ‘70 au adus și afirmarea sa ca vocalist și au apărut primele înregistrări. Tot atunci a început și prietenia sa de o viață cu John Lee Hooker, alături de care a apărut des.

Single-urile au continuat în anii ‘80, confirmând nu doar un mare vocalist, dar și un compozitor prolific.

În anii ‘90 a înființat The Mannish Boys, o trupă de veterani ai blues-ului de pe coasta de vest, care au produs până acum 7 albume de studio.

În decembrie 2013 a suferit un atac cerebral care i-a paralizat toată partea stângă a corpului. Speranțele că paralizia va fi temporară iar finis se va putea întoarce pe scenă și în studio s-au năruit ieri, când Walter Trout anunța decesul, la 74 de ani, al celui ce i-a fost prieten și mentor.

Odihnește în pace, Finis Tasby!

Walter Trout & Finis Tasby „CAn’t Help Falling Apart”


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.