Walter Trout, cicatricile de după luptă

Acum mai puțin de un an și jumătate, Walter Trout se lupta pentru viață, la propriu, iar doctorii nu știau dacă va mai avea trei luni de trăit.

Manifestările de solidaritate ale comunității au fost impresionante, de o amploare pe care eu cel puțin n-am mai văzut-o până acum pentru nici un alt muzician. Internetul a fost de data aceasta o unealtă de coalizare care altora, în alte vremuri, le-a lipsit.

Walter a fost norocos. Pe 26 mai 2014, primea un nou ficat și începea un lung proces de vindecare. A avut mult de recuperat, dar în iunie anul acesta a revenit pe scenă.

Walter Trout by Greg Watermann

Photo by Greg Watermann, courtesy of MLG

Încetul cu încetul, forțele i-au revenit, ca și muzica. Inițial, și-a dorit să surprindă renașterea și toată pozitivitatea. Dar totul părea un clișeu, iar el își dorea ceva mult mai profund. Și atunci, la sugestia lui Marie, soția și managerul său, a ales să recapituleze experiențele dureroase ale bolii. Iar cântecele au început să curgă.

Walter & Marie Trout by Greg Watermann

Photo by Greg Watermann, courtesy of MLG

Pe 23 octombrie va apărea Battle Scars, cel de al 18-lea album solo și cel de-al 42-lea, dacă numărăm și albumele scoase cu John Mayall’s Bluesbreakers și Canned Heat.

La 64 de ani, a împlinit deja jumătate de secol ca și chitarist, mai mult decât un star blues-rock, de ambele părți ale Atlanticului.

Provogue/Mascot Label Group au cei care i-au îndeplinit visul de a avea un label care să-l susțină 100%. În 2014 au fost cei care i-au organizat campania internațională Year Of The Trout, aniversarea a 25 de ani de carieră solo, ce a culminat cu The Blues Came Callin (care ar fi putut să fie testamentul muzical al lui Walter) și biografia Rescued From Reality.

Evident, noul album va apărea tot la ei, și iată că avem deja piesa de deschidere, Almost Gone.Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.