Gary Hoey – Dust & Bones

Gary Hoey ar merita mai multă notorietate în afara Statelor Unite, americanii știindu-l foarte bine Poate ultimul mare chitarist de surf-rock (recunoscut ca atare de Dick Dale), Gary nu se lasă limitat la un singur stil. Compozitor, producător și chitarist, Hoey a înregistrat până anul acesta 19 albume și a avut cinci hituri în Billboard Top 20. Asta atunci când nu lucra pentru clienți precum Disney, ESPN sau No Fear, sau nu împărțea scena scena cu Brian May, Ted Nugent, Foreigner, Satriani, Doobie Brothers, Eric Johnson, Steve Vai, Peter Frampton, Rick Derringer, Deep Purple sau Lita Ford. Și în fine, atunci când nu este în studio sau pe scenă, îl găsim în clinics, ca unul dintre cei trei chitariști oficiali Fender, alături de Jeff Kollman și Greg Koch.

Gary Hoey - Dust & Bones

Photo by Joe Nett, courtesy of Mascot Label Group

Ultimul album a apărut în 2013, Deja Blues, și fusese prima incursiune 100% blues a lui Gary. Impecabil, ca tot ceea ce îi iese din mâini, un album perfect reprezentativ pentru blues rock-ul secolului XXI, rămâne încă o comoară nedescoperită de mulți.

2016 aduce al albumul cu numărul 20, Dust And Bones. Vremuri noi, un label nou (Mascot Label Group), dar același Hoey, mai în formă decât oricând, desfășurându-se în spațiul său preferat acum la maturitate, un loc foarte personal în care blues-ul și rock-ul se întânesc într-o combinație feroce.

Dust & Bones este și o ocazie pentru un omagiu sincer adus eroilor săi personali – Johhny Winter pe Steamroller, Robin Trower, pe This Time Tomorrow sau Brian Setzer, pe Who’s Your Daddy, ca și un mash up de Robert Johnson și Led Zeppelin, pe Boxcar Blues. Hoey a cântat și a compus pe ultimul album al Litei Ford, Like a Runaway (2012), iar acum aceasta îi întoarce favoarea și participă la balada Coming Home. Born to Love You, Ghost of Yesterday, Back Against the Wall, Blind Faith și Soul Surfer, ca și primul single, piesa titlu, completează albumul.

Gary este foarte mândru de acest material și pe bună dreptate. Deși Dust & Bones va apărea de-abia pe 29 iulie, cronicile entuziaste meritate au început deja să curgă.Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.