The Apocalypse Blues Revue: doi membri Godsmack cântă blues

De la metal la blues este un pas mult mai mic decât pare și nu există vreo incompatibilitate, cel puțin din punctul de vedere al muzicienilor. Mark Morton (Lamb Of God) l-a făcut de ceva vreme (până și chitara sa semnătură de la Jackson a fost gândită ca să facă față ambelor genuri muzicale), Mark Tremonti (Creed, Alter Bridge) declara acum câțiva ani că își dorește un album de blues, dar nu se simte în stare încă…

Apocalypse Blues Revue

Shannon Larkin și Tony Rombola, toboșarul, respectiv chitaristul Godsmack, împărtășesc aceeași pasiune pentru blues rock și s-au descoperit în această ipostază în timpul jam session-urilor pentru The Oracle, albumul Godsmack din 2010. Atunci a luat de fapt naștere The Apocalypse Blues Review, proiectul de blues al celor doi, lăsat la dospit până acum.

Larkin și Rombola nu sunt la primul proiect paralel împreună, Another Animal, din 2007 îl cuprindea și pe Robbie Merrill, basistul Godsmack, dar ABR are un loc aparte în sufletele celor doi.

Li s-au alăturat vocalistul Ray „Rafer John” Cerbone și basistul Brian Carpenter, iar în februarie 2016 au intrat în studioul The Vibe Recording și au înregistrat albumul eponim de debut în doar nouă zile. Blues, swampy soul, rock’n’roll, rockabilly și un sentiment foarte Doors (mai ales datorită vocii lui Cerbone, dar poate nu degeaba When The Music’s Over e piesă bonus pe disc), The Apocalypse Blues Revue este una dintre marile suprize plăcute pe care mi le-a adus acest an și de-abia aștept 26 august, data de lansare a albumului ce și-a găsit un cămin primitor unde altundeva decât la un label ce scoate mult blues rock, Mascot Label Group.

Blues-ul nu a fost niciodată un gen muzical drăguț, cântat de oameni simpatici, veseli și “zen” (că a descoperit tot omul expresia). Robert Johnson nu s-a dus la răscruce să culeagă floricele la lumina lunii, iar ABR calcă apăsat pe poteca acestei tradiții. Heavy, dark, blues rock-ul modern a evoluat constant. Conștient și respectuos față de tradiția sa, genul a rămas mereu viu și este poate mai actual decât oricând. Nu degeaba tot mai mulți muzicieni se întorc tot acolo.


One Comment on “The Apocalypse Blues Revue: doi membri Godsmack cântă blues”

  1. […] cu alte proiecte, alte genuri, alți muzicieni, avem timp să ieșim din rutină. Eu cânt blues cu Apocalypse Blues. Cred că asta este secretul. Când ne vedem după acel an de pauză… apreciem altfel ceea ce […]

    Apreciază


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.