BluesCore – blues to the core

Duminică seara în Green Hours, sub amenințarea nu doar a ploii, ci chiar a furtunii. La doar două zile după concertul cu Cyfer, l-am revăzut pe Raul Kusak, de data aceasta alături de Hanno Höfer și Liviu Pop, adică BluesCore.

Hanno Höfer - by Adrian Coleașă, 2016 Raul Kusak - by Adrian Coleașă, 2016 Liviu Pop - by Adrian Coleașă, 2016

Din nou blues, cu accente de jazz, din nou muzicieni excepționali. Hanno este unul dintre cele mai bine păzite secrete la vedere ale blues-ului autohton, un chitarist mereu în serviciul cântecului și al grupului din care face parte, iar Liviu este din punctul meu de vedere unul dintre vârfurile absolute ale tobelor românești. Cu o energie debordantă, aproape că reușește să transforme acest instrument ritmic într-unul solistic.

Totul subsumat Hammond-ului lui Raul, seara a curs cu pedala de accelerație la podea și s-a terminat prea repede. Piese clasice și jam-uri inspirate s-au succedat amețitor și fluid, într-unul din acele concerte pe care regreți că n-au fost înregistrate pentru posteritate. Dar acesta este mereu șarmul live-ului.

Cei ce s-au temut de ploaie, ghinion, au ratat un (alt) moment excelent, Cei ce au fost prezenți au apreciat și se vor regăsi cu siguranță la viitoarele întâlniri.

O galerie foto a serii este disponibilă aici.Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s