Luna Amară și Cuibul, acustic @Casa Universitarilor

Prima seară din septembrie, primele concerte ale toamnei. În grădina Casei Universitarilor, într-un spațiu prea puțin valorificat concertistic până acum o nouă sesiune Backyard Acoustic Season.

Cuibul live @Casa Universitarilor 2016

Photo by Adrian Coleașă

Cuibul este cea mai veche trupă din Moldova în activitate, fondată în 1991 de Igor Dînga la Chișinău. După 6 albume (cântate în rusă) și o perioadă de pauză, anul 2013 vede stabilirea trupei într-o nouă formulă alături de vocalista Lidia Scarlat și o nouă abordare – Lidia cântă în română și engleză, iar noul album, Vise elementare, a apărut anul trecut la Universal Music Romania.

Recunosc, nu-i ascultasem, chiar dacă numele îmi era ciudat de cunoscut. Iar în seara respectivă am regretat că nu îi descopeream decât atunci. Mix-ul lor acustic de funk, folk, jazz, rock’n’roll și blues impune bună dispoziție, iar energia lor este contagioasă.

Luna Amară live @Casa Universitarilor 2016

Photo by Anca Coleașă

Luna Amară are o istorie de 15 ani, patru albume de studio și unul dintre numele majore ale scenei românești, una dintre puținele trupe cu adevărat originale din peisajul nostru.

Personal îi prefer în varianta full, dar semi-acusticul din această seară a funcționat impecabil. Publicul a fost al lor și au cântat împreună până la sfârșit. Un setlist melancolic pentru o primă seară de toamnă, îmbrățișat de toată suflarea aflată în grădina Casei Universitarilor.

Galerii foto ale serii sunt disponibile aici și aici.Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.