Monte Pittman, multi-talentat

Monte Pittman este unul dintre acei muzicieni de nivel foarte înalt care rămân în umbră, aproape necunoscuți publicului larg.

By AxeStaticProcess (talk) (Uploads) - AxeStaticProcess (talk) (Uploads), CC BY 1.0, https://en.wikipedia.org/w/index.php?curid=39684615

Photo by Michele Ambra

Originar din Texas, unde și-a început și cariera muzicală, s-a mutat la Los Angeles în 1999 și a început să dea lecții de chitară. Inițial profesor de chitară al lui Guy Richie și al Madonnei, a ocupat locul de chitarist în trupa ei (de turneu și de studio), începând cu Drowned World Tour din 2001.

Multi-talentat, Monte Pittman nu este doar un instrumentist de cel mai înalt nivel, ci și un compozitor și vocalist respectat, iar colaborările sale nu se limitează nici pe departe la cele cu vedetele pop (printre care și Adam Lambert).

Chiar dacă pop-ul plătește facturile, Pittman este în primul rând un muzician rock. A făcut parte din Prong, între 2002 și 2009, participând la cinci dintre albumele lor, iar albumele sale solo i-au avut ca invitați pe Alex Skolnick, Tommy Victor sau Chris Barnes.

Pe 23 septembrie va apărea cel de-al patrulea album solo, Inverted Grasp Of Balance, la Metal Blade.

Alături de Pittman, care a scris materialul și își asumă chitarele și vocea, pe album apar Richard Christy (Charred Walls Of The Damned/Iced Earth/Death) la tobe și Billy Sheehan (David Lee Roth/Mr. Big/Winery Dogs).

Produs de Jay Ruston (Anthrax, Steel Panther), Inverted Grasp Of Balance a fost terminat repede și ușor și a produs deja două single-uri, Pride Comes Before The Fall și Be Very Afraid.


One Comment on “Monte Pittman, multi-talentat”


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.