Negură Bunget aniversează și lansează

Sâmbătă 24 septembrie a fost data unuia dintre cele mai importante evenimente ale scenei rock românești pentru anul în curs.

Parte a turneului aniversar de 20 de ani de activitate, 10 ani de la lansarea albumului OM, dar și lansarea noului album ZI, Negură Bunget au poposit în Fabrica, într-una dintre prea rarele lor vizite în București.

Negură Bunget live 2016

Photo by Anca Coleașă

Organizat de Metalhead, deschiderea a fost asigurată de bucureștenii de la Eternal Fire și de constănțenii de la Cadavrul.

Ossific (Canada) au fost aleși ca support pentru ramura românească și europeană a turneului aniversar. Aflați si ei la lansarea unui album nou, …as roots burn, post black-ul lor a avut parte de o primire politicos-interesată.

Un concert Negură Bunget e o experiență aparte. Oricât de bine produse ar fi albumele (și sunt), magia lor se desfășoară din plin live. Și e normal să fie așa.

Mai mult decât un concert, senzația de participare este cea la ritualuri șamanice moderne. Muzica și magia au în comun imposibilitatea de a fi descrise în limbaj verbal, precum și posibilitatea de a fi experimentate doar direct.

Senzația de participare este viscerală, iar conexiunea directă la sufletul ancestral al neamului este de o forță pe care nu am întâlnit-o la nimeni altcineva. Unii aleg să facă declarații muzicale patritiotice foarte directe; Negură reușesc să producă cea mai românească muzică pe care am auzit-o vreodată. Sofisticată, dar la fel de autentică ca orice produs al folclorului real, este parte integrantă a etosului nostru național, tragându-și seva din cele mai adânci izvoare ale sale.

Negură Bunget live 2016

Photo by Adrian Coleașă

Concertul în sine? O nebunie minunată, invitați surpriză și un setlist absolut special ce a trecut în revistă noul și vechiul, momente importante ale istoriei trupei.

În afară de cât mai mulți ani înainte Negură Bunget, tot ce mai pot spune este că oricine trebuie să participe măcar o dată la un concert al lor. Musai!

Iar galeriile foto ale serii sunt disponibile aici și aici.Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.