Guest Metal Night 1.0 @Fabrica

Sâmbătă, 29 octombrie, Guest au recidivat pe lista scurtă a concertelor de neratat din oraș de anul acesta. Patru trupe din trei țări de pe două continente au produs un mix extrem de cool, iar diversitatea nu a fost egalată decât de calitatea extrem de ridicată a actelor artistice.

Vulture Industries, by Adrian Coleașă 2016

Vulture Industries @Guest Metal Night 1.0
Photo by
Adrian Coleașă

Românii de la Downfall au deschis seara, urmați de australienii de la AlithiA.

Dacă space rockul are ca strămoși trupe precum Gong, Hawkwind sau Pink Floyd-ul lui Syd Barett, AlithiA mi s-au părut mai apropiați de trupele genului din anii ‘90, mi-au amintit de Ship Of Fools, dar într-o manieră mult mai heavy și mai energică. Nu mi se pare că au ceva de demonstrat, sunt deja o trupă matură, cu un stil bine definit și un drum larg deschis spre lucruri tot mai mari și mai bune. Le țin pumnii egoist, pentru mine au fost revelația serii.

Sulphur îl au în comun cu Vulture Industries pe chitaristul Øyvind Madsen și orașul unde vin, Bergen, dar aici se cam opresc orice asemănări. Blackened death metal este o etichetă pe care și-au pus-o singuri și pe care o poartă meritat și într-un mod extrem de norvegian. Thumbs up!

Fabrica a fost plină la headlineri, Vulture Industries, un nume tot mai familiar în România. Absolut pe merit, mă tem că zilele lor de club se vor termina curând. Extrem de carismatici, cu un brand propriu de avantgarde și un lider excepțional în persoana ubicuului vocalist Bjørnar Nilsen, au sucit și-au răsucit publicul, ambianța și toată textura serii după plac. Mă duc să mă abonez deja la următorul lor concert.

Încă o dată felicitări Guest, aștept Guest Metal Night 2.0 cât mai curând.

Cum s-a văzut seara (într-o beznă roșie de altfel), în galeriile foto de aici și aici.


One Comment on “Guest Metal Night 1.0 @Fabrica”

  1. […] Guest. Guest Metal Night a ajuns la a doua ediție iar nivelul a rămas la fel de ridicat.Iar dacă anul trecut i-am văzut pe AlithiA, Sulphur și Vulture Industries, această a doua ediție, mult mai […]

    Apreciază


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.