Dropkick Murphys, 11 povești despre durere și glorie

Dropkick Murphys au împlinit două decenii de activitate, timp în care nu și-au câștigat doar o reputație de atitudine și integritate, dar au devenit și unul dintre numele proeminente ale celtic punkului.

1997 a fost anul lor norocos. Mai întâi, Mighty Mighty Bosstones i-au luat în deschiderea turneului de promovare a albumului Let’s Face It (cel mai popular album al lor, care conține și hitul The Impression That I Get). Apoi, după o serie de EP-uri, au fost semnați de Hellcat Records, labelul lui Tim Armstrong de la Rancid și al lui Brett Gurewitz de la Bad Religion. Credențiale punk absolut impecabile, susținute de o muncă asiduă și o atitudine pe măsură.

Au urmat cinci albume, până în 2007, când au început să-și scoată înregistrările la propria lor casă de discuri, Born & Bred Records.

În total, până astăzi, au scos 8 albume de studio, 3 live-uri, 3 compilații, 21 de clipuri video, 16 EP-uri și 25 de single-uri.

Iar lista se va lungi cu siguranță încă și mai mult deoarece pe 6 ianuarie este programat să apară cel de-al 9-lea album de studio, 11 Short Stories Of Pain & Glory.

11 Short Stories Of Pain & Glory

Înregistrat în El Paso, Texas, departe de casă, noul album este inspirat direct de activitatea lor în cadrul The Claddagh Fund, organizația caritabilă pe care au înființat-o în 2009.

Rebels With A Cause are ca subiect copiii abandonați, inclusiv de un sistem care îi consideră lipsiți de orice speranță. Paying My Way este despre renunțarea la dependență și drumul spre lucruri mai mari și mai bune în viață. 4-15-13 este un omagiu adus victimelor atacului terorist dela maratonul din Boston din 2013. Punkul a fost mereu un gen muzical implicat, iar Dropkick Murphys nu au făcut vreodată excepție.

Până la apariția oficială a 11 Short Stories Of Pain & Glory, avem deja un prim single, Blood – Dropkick Murphys clasic, garantat să le placă fanilor existenți și să le aducă unii noi. Pentru că deși sunt o trupă matură, continuă să evolueze cu o vitalitate de invidiat.


2 comentarii on “Dropkick Murphys, 11 povești despre durere și glorie”

  1. […] porție generoasă de pe 11 Short Stories Of Pain & Glory (despre care am povestit anul trecut aici) și am avut și coveruri. I Fought The Law și You’ll Never Walk Alone (acceași piesă dar nici […]

    Apreciază

  2. […] trecut deja trei ani de la 11 Short Stories of Pain & Glory, ultimul album Dropkick Murphys, și un material nou (care nu are încă un titlu oficial) este […]

    Apreciază


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.