The Last Tour – Sabaton & Accept la București

Nu, nu este vorba de vreun ultim turneu, ci despre turneul pentru cel mai nou album Sabaton, The Last Stand. Într-un joc de cuvinte cu urmări uneori ambigue, tot ce se leagă de trupă în această perioadă a devenit The Last…

The Last Tour, cel mai mare turneu de până acum al suedezilor, a poposit pe 11 martie și la București, la Arenele Romane, avându-I ca invitați speciali pe Accept și în deschidere pe Twilight Force.

Twilight Force, by Adrian Coleașă

Photo by Adrian Coleașă

Twilight Force au fost aleși să deschidă pentru conaționalii lor în acest turneu. Power metal simfonic scrie pe etichetă, temele și abordarea vizuală sunt fantasy, deci fantasy metal? Au avut și ei un grup de oameni care să-i aclame, au țopăit și și-au îndeplinit misiunea de încălzire.

Accept, by Adrian Coleașă

Photo by Adrian Coleașă

Accept nu mai au nevoie de vreo prezentare după mai bine de patru decenii de activitate și deja au devenit musafiri obișnuiți pe la noi.

Nu, nu au deschis pentru Sabaton, ci au fost invitați speciali (termenul se poartă) și, pentru mine cel puțin, au furat show-ul. Aceeași mașinărie heavy metal de mare precizie, prestație impecabilă, un concert de al lor merită să fie exemplu de manual pentru acest gen muzical. Nu degeaba vin din Solingen, orașul lamelor de tot felul, de la cuțite la săbii.

Cu siguranță vor reveni în propriul lor turneu în curând, un nou album putând să apară chiar în cursul acestei veri. Până atunci, avem un live nou-nouț, Restless And Live, apărut în ianuarie.

Sabaton, by Anca Coleașă

Photo by Anca Coleașă

Sabaton sunt deja un business mult mai mare decât mi se părea. Sabaton Open Air a ajuns la a zecea ediție, Sabaton Cruise se organizează din 2010 dacă nu mă înșel…

Nu pot să nu mă gândesc la Manowar când îi urmăresc. Un Manowar suedez, nu american, mai degrabă marțial decât eroic, dar undeva pe aceeași pagină, cu aceeași eficiență și același gen de atitudine orientată spre fani. Am o bănuială că Sabaton au tras cu ochiul și și-au luat notițe. Și bine au făcut.

Dacă în 2012, la Rock The City, erau mai degrabă o altă trupă pentru care puțini se deplasaseră în mod special, acum lucrurile s-au schimbat dramatic. De la pustiu în fața scenei la o îmbulzeală ce făcea traversarea cortului de la Arene o aventură de lungă durată, e ceva drum și iată că l-au parcurs.

Nu mă îndoiesc că viitorul lor popas la București va avea același succes (sau probabil și mai și), sper doar să se întâmple în condiții care să mă facă să mă gândesc mai puțin la scenarii catastrofice de genul “ce-ar fi dacă trebuie să evacuăm de urgență locația?”.

Iar despre cum s-a văzut seara, aici, iar galeriile foto complete sunt aici și aici.

Adrian ColeașăLasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.