Am fost la Sado Sathanas în Hybrid

Se întâmplă mereu lucruri în oraș, interesante și bune, chiar dacă multe dintre ele trec pe sub radarul majorității. Din această categorie a fost și cântarea Sado Sathanas din Hybrid, din 24 septembrie.

Sado Sathanas - by Anca Coleașă, 2017

Photo by Anca Coleașă

Trupă din Dresda, landul Saxonia, plasat de istoria modernă în fosta RDG, s-a format în 1996 fără o direcție clară la început. S-au stabilit rapid la un black metal tipic pentru începutul anilor ‘90 și acolo au rămas.

Nu e nimic rău în asta și de-a lungul timpului au fost comparați cu un Dimmu Borgir de la începuturi, Helheim, Immortal sau Blut Aus Nord. Albumele au venit târziu, de-abia în 2010 (Opus Diaboli) și 2014 (Nomos Hamartia), primite în general bine de public și de critici.

Pentru cei care ar fi tentați să despice firul și să caute semnificații de tot felul, orice fel de conotații altele decât cele oculte lipsesc cu desăvârșire. Politicul și socialul sunt rebutate, Nietzsche, Crowley, Dante sau Milton sunt îmbrățișați. Chiar și numele trupei este aproape un șablon – sadism și satană, ce poate fi mai black metal de atât?

Sado Sathanas - by Anca Coleașă, 2017

Photo by Anca Coleașă

În România nu sunt o prezență nouă, din contra, mai ales în ultimii ani când și-au promovat cele două albume, așa că întâlnirea intimă din Hybrid nu a fost o surpriză, doar o plăcere.

Singura surpriză a fost prezența lui Taly de la Gothic, o surpriză plăcută de altfel, perfect integrat în trupă, repertoriu și personaj.

Altfel, un set solid și o seară excelentă. Sado Sathanas nu sunt interesați de inovații, dar fac foarte bine ceea ce le place și varianta lor de black rămâne atât de old school încât e aproape nostalgică. Dar e atât de bine!

Galeriile foto ale serii sunt disponibile aici și aici.

Adrian ColeașăLasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.