LEAVES’ EYES (GER) + SIRENIA (NOR) + FOREVER STILL (DEN) + LOST IN GREY (FIN) și KASSOGTHA (SUI) cântă la București pe 10 decembrie în Quantic Club

Primele 200 de bilete costă doar 89 lei, următoarele în presale 109 lei iar la intrare 120. Acestea se găsesc pe iabilet.ro și în rețeaua iabilet.ro/retea

Leaves’ Eyes este o formație multinațională, cu membri din Germania, Norvegia și Finlanda, ce activează din 2003, bazele acesteia fiind puse de Liv Kristine și de întregul line-up din Atrocity.

De-a lungul timpului trupa a avut membri sau a colaborat cu artiști importanți ai scenei metal europene care au cântat în formații precum Eluveitie, Graveworm, Anathema, Old Man’s Child și nu numai.

Temele lirice Leaves’ Eyes se bazează pe mitologia nordică dar și pe perioada de glorie a vikingilor.

Până în prezent formația a lansat șapte albume de studio, cel mai recent fiind Sign of the Dragonhead care a fost oferit publicului pe 12 ianuarie 2018.

În momentul de față Leaves’ Eyes înseamnă:

Alexander Krull – clape
Thorsten Bauer – chitară
Joris Nijenhuis – tobe
Pete Streit – chitară
Elina Siirala – voce

Sirenia vin din Norvegia, bazele formației fiind puse de Morten Velend, fost membru Tristania. Din 2001 până în prezent au la activ 9 albume de studio, cel mai recent fiind Arcane Astral Aeons care a fost lansat pe 26 octombrie 2018.

Formația a trecut prin mai multe schimbări de componență, nucleul totuși rămânând neschimbat, cu Morten Veland și Emmanuelle Zoldan care s-a alăturat formației în 2003.

De-a lungul timpului Sirenia a colaborat cu artiști care au făcut parte din formații precum Tiamat, Trail of Tears, Theatre of Tragedy sau Carpathian Forest.

În momentul de față Sirenia înseamnă:

Morten Veland – voce, chitară
Jan Erik Soltvedt – chitară
Emmanuelle Zoldan – voce
Nils Courbaron – chitară
Michael Brush – voce

Forever Still vin din Copenhaga și au aproape un deceniu de activitate timp în care au lansat trei EP-uri și două albume.

Primul material, Tied Down, a fost foarte bine primit de critici și de public, fapt ce le-a adus un contract cu Nuclear Blast dar și două turnee europene alături de Lacuna Coil și Children of Bodom.

Anul acesta au lansat un nou material, Breathe In Colors.

Lost in Grey este o formație relativ nouă pe scena metalului nordic. Vin din Finlanda, bazele trupei fiind puse în 2013. Abordează un symphonic metal cu influențe de folk metal pe alocuri. Până acum au lansat doua albume, The Grey Realms și The Waste Land.

Kassogtha vin din Elveția iar până anul trecut au activat sub numele Deus Ex Machina. Stilul predominant pe care îl abordează este melodic death metal, însă influențele de progressive sau chiar metalcore se pot resimți și ele în creațiile lor muzicale. Până în prezent au lansat albumul A New World to Come și EP-ul The Call.

Asphodelia sunt activi din 2016 și vin din Italia. Numele formației este preluat din mitologia greacă, reprezentând o floare care se regăsea în majoritatea miturilor grecești ce aveau legătură cu tărâmul lui Hades.

Albumul de debut, Welcome Apocalypse, a fost lansat în 2018 și le-a adus concerte alături de formații precum Sabaton, Moonspell, Septic Flesh sau Arkona.

Un eveniment METALHEAD powered by ROCK FMLasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.