Pe 20 decembrie se lasă FRIG peste Club Quantic!

Lansare genOm EP și invitați: #Irfan & #MindcageEscape

Formația de avantgarde industrial metal FRIG concertează în club Quantic din București în cadrul unui eveniment special alături de formațiile IRFAN și MINDCAGE ESCAPE.

Bilete:

30 lei – acces general – earlybird – doar primele 50 bilete
40 lei – acces general – presale – până pe 19.12.2019 inclusiv
50 lei – acces general – în ziua evenimentului, 20.12.2019

AmBilet.ro: http://bit.ly/37zwvgy
iaBilet.ro: http://bit.ly/2DgwX5e

#IRFAN aduce o combinație unică de melodii și ritmuri hipnotizante – un World Fusion electro-acustic inspirat de sacrele melodii folk din Balcani, Persia, Orientul Mijlociu, cântări ortodoxe și moștenire muzicală a Imperiului Bizantin și Europa Medievală.

Preluând putere de la rădăcinile lor bulgare, trupa încorporează nesfârșitul și abundentul sunet al recunoscutelor melodii și armonii tradiționale din Bulgaria în adânci și fermecătoare peisaje electronice cu tot cu ritmuri percusive și asimetrice.

Unul din principalele aspecte ale trupei IRFAN este folosirea abundentă a excepționalelor etnice vocale feminine, puternicele vocale masculine și a corului.

Toate aceste elemente acompaniate de varietatea nesfârșita a instrumentelor cu corzi tradiționale bulgare, balcanice și orientale (oud, baglama, saz, santour), de suflat și cu clape(kaval, nay, duduk, harmonium) și percusive (darbouka, daf, bodhran, riq).

Combinația înflorește într-un gen muzical original format din World Fusion care împletește Neo Folkul și Goticul/Etericul Wave matrix cu misticismul oriental, sunete balcanice și romanța medievală într-un sunet captivant al frumuseței cristaline.

Numele trupei, care originează din Sufism, reprezintă noțiunea de “gnosticism” și “cunoștințe mistice” și reprezintă perfect experiența unică, mistică a atmosferei eterice creată de muzica lor.

Înregistrările IRFAN și concertele lor conduc audiența printr-o experiență emoțională și spirituală dincolo de timp și spațiu.

Facebook: https://www.facebook.com/Irfantheband/
Bandcamp: https://irfantheband.bandcamp.com/

#FRIG

Trupa FRIG realizează un amestec unic de metal și muzică electronică pentru a crea o nouă fuziune creativă a metalului modern cu influențe avangarde, doom, techno și industriale dedicate temei spatțiale revenind într-o formulă nouă, ghizii în călătoria printre astre vor fi:

• Alex Deak – synthetizator
• Dragos Schipor – chitară bas
• Gabi Neagu – chitară
• Rares Negru – chitară
• Stefan Maidaniuc – tobe

Concertul reprezintă o avanpremieră a noului material discografic instrumental, genOm. Cu un sunet întunecat, elemente de doom, techno și industrial, discul reprezintă o analiză a evoluției de la macro la micro, de la univers la om, la analiza condiției umane și a trăirilor, a conexiunilor neurononale prin plasma cosmică ce unește TOTUL ca întreg.

Invitatul special al acestui material este bateristul Sergio Ponti (A Lifelong Journey, ex-Dordeduh, ex-Sunset In The 12th House) ce a dat o tentă progresivă și masivă pieselor.

Mixajul și masterizarea au fost asigurate din nou de Enrico Tiberi (Sony, Universal, Warner Music), colaborare începută pe discul precedent.

Materialul anterior, “vid nocturn”, a fost foarte apreciat de presa de specialitate, fiind considerat de către ProTv unul dintre cele mai bune discuri ale anului 2018.

Piesele formației și-au găsit locul în playlist-ul radiourilor din întreaga lume, începând cu zona Oceaniei: Australia, Noua Zeelandă, Japonia, continuând cu continentul african: Africa de Sud, Americana Latină: Argentina, Brazilia, America de Nord: Canada, SUA și revenind în spațiul european: Grecia, Franța, Portugalia, Cehia, Rusia, Germania și Norvegia.

Bandcamp: https://frig.bandcamp.com/album/vid-nocturn
Spotify: https://open.spotify.com/album/0Te0142EPDnaq5QQSDzG7C?si=mHa_hiRvT4Ska6aoaG1Xpw
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCfVGFRpI17IPJJ4LOQqbJ_A
Facebook: https://www.facebook.com/frig0010/

#MINDCAGE #ESCAPE

După 2 ani de absență de pe scena rock românească, Mindcage Escape sosesc în Quantic cu rețeta proprie de rock progresiv, caracterizată de riff-uri agresive, pasaje melodice, măsuri compuse și poliritmie.

Spectacolul din Quantic vine după lansarea a doua single-uri în 2019, ce anunța apariția în primăvara anului 2020 a primului LP din istoria trupei.

Mindcage Escape este o trupă românească de metal progresiv, formată în 2012, în București.

Componența:

Iulian Horvath-Bughesiu – chitară
Bogdan Stanciu – chitară
Radu Palade – bas
Valentin-George Pane – tobe
Stefan Sandu – voce

Facebook: https://www.facebook.com/MindcageEscape/
Youtube: https://www.youtube.com/user/MindcageEscapeROLasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.