Shane Ó Fearghail înainte de un nou album

Shane Ó Fearghail nu este străin de scena românească. Bun prieten cu regretatul Ioan Gyuri Pascu, irlandezul originar din Dublin și stabilit în Viena ne-a vizitat ultima oară acum doi ani, în live showcase-ul Mastering The Music Business.

Energic, captivant și extrem de modest, experiența pe care o oferă este chintesența cantautorului celtic. Irlandezii spun povești într-o manieră cu care nu suntem obișnuiți, iar un om cu o chitară te poate face să râzi și să plângi (uneori simultan) chiar și atunci când nu înțelegi cuvintele cântecului (pentru că Shane cântă și în gaelică). Emoția se transmite foarte direct și capătă accente ritualice ale unui druid laic.

Shane Ó Fearghail @Cafe 7Stern 2019, by Adrian Coleașă

Photo by Adrian Coleașă

Anul trecut am avut plăcerea să-l reîntâlnesc, într-un mediu foarte intim, la Cafe 7Stern din Viena, preambulul ideal pentru concertul copleșitor al Loreenei McKennitt de a doua zi. Galeriile foto ale serii sunt disponibile la https://tinyurl.com/y5xcueh3 și la https://tinyurl.com/yfz2mdzl.

Anul acesta va apărea cel de-al patrulea album al său, alături de The Host, complicii săi muzicali când nu cântă solo. De pe viitorul album avem deocamdată o avanpremieră, o piesă nouă, You To Hold, înregistrată live la Audio Heart Studios din Viena.

Adrian ColeașăLasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.