Life Of Agony își continuă parcursul

Life Of Agony se numără printre acele trupe care au marcat definitiv momentul alt metal de la începutul anilor ‘90. River Runs Red, debutul lor din 1993, se numără printre acele albume esențiale a căror influență se simte până astăzi.

Istoria trupei este plină de convulsii și controverse, dar cumva componența a rămas aproape neschimbată până astăzi – Caputo (Keith, Keith Mina, acum Mina, la voce), Joey Z (chitară), Alan Robert (bas, compozitorul celei mai mari părți a materialului sonor) și acum Veronica Bellino (ultima dintr-un lung șir de toboșari).

Life Of Agony 2019, by Gino DePinto

Photo by Gino DePinto

River Runs Red a fost un album conceptual, care explorează teme traumatizante, precum sinuciderea, abuzul, alcoolismul și abandonul. În octombrie anul trecut, Napalm Records a lansat The Sound Of Scars, cel de al șaselea album de studio Life Of Agony. Apărut la doi ani după A Place Where There’s No More Pain, albumul de revenire din 2017, anunțat ca și capitolul doi al River Runs Red și aclamat ca atare de presă și fani, noul material, a fost produs de Sylvia Massy (Tool, System Of a Down, Johnny Cash) și de chitaristul Joey Z și a fost masterizat de renumitul inginer Howie Weinberg (Metallica, Nirvana).

Primul single extras de pe album a fost Scars, apărut încă din august 2019.

În septembrie îi urma Lay Down.

În octombrie, cu câteva zile înainte de lansarea albumului, apărea Black Heart, single acompaniat de un video realizat de Leigh Brooks/Firebelly Films, ca și precedentele.

Stone, cel de al patrulea single, apărut la începutul lui martie, ar fi trebuit să fie preambulul turneului american Beast Coast Monsters și al unui turneu australian, ambele alături de Doyle.

Datorită situației de pandemie, cele două turnee au fost amânate, dar datele din Europa din această vară (câteva împreună cu Static-X) încă sunt valabile, până când va fi anunțat altceva.

Adrian Coleașă



Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.