Ensiferum la un nou album, Thalassic

Lansarea Thalassic, cel de al optulea album de studio Ensiferum, este anunțată pentru 10 iulie, la Metal Blade, și trupa dezvăluie primele detalii.

cover

Continuând în aceeași paradigmă death metal melodic de inspirație folk (sau, cum se cataloghează singuri, melodic folk metal), noul album prezintă nu doar o schimbare de componență, acordeonista Netta Skog făcându-i loc lui Pekka Montin (clape, voce clean), ci și primul material tematic semnat Ensiferum.

Orchestrația pieselor îi aparține din nou Mikko P. Mustonen, iar violonistul virtuoz Lassi Logren a participat la câteva piese, la instrumente tradiționale. Janne Joutsenniemi, responsabil pentru Victory Songs (2007) and From Afar (2009), a fost cel care a înregistrat și produs materialul, în studiourile Petrax și Sonic Pump, din Hollola și Kalasatama, Helsinki.

Thalassic este centrat în jurul mării, după cum îi spune și titlul. Istorie și legende se combină cu mentalitatea eroică caracteristică trupei, fără a se limita la mitologia nordică (una dintre piese este despre Andromeda), suprapuse peste fundalul sonor caracteristic – melodii de inspirație folclorică, riffuri antrenante, mixurile de voci și refrene memorabile.

Primul single Rum, Women, Victory a apărut astăzi și anunță tonul albumului.

Pre-order Thalassic: https://www.metalblade.com/ensiferum/

Ensiferum online:
https://www.facebook.com/Ensiferum
http://www.ensiferum.com
https://www.metalblade.com/ensiferum

Adrian Coleașă


2 comentarii on “Ensiferum la un nou album, Thalassic”

  1. […] cel de al optulea album de studio Ensiferum, este anunțat pentru 10 iulie, la Metal Blade. După Rum, Women, Victory, primul extras apărut la începutul lunii mai, de astăzi avem un al doilea single, Andromeda, […]

    Apreciază

  2. […] 10 iulie a apărut Thalassic, cel de al optulea album de studio Ensiferum. După Rum, Women, Victory și Andromeda, de astăzi avem un al treilea single, For Sirens, acompaniat de un lyric […]

    Apreciază


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.