Little Richard ne-a părăsit la 87 de ani

Little Richard, unul dintre părinții fondatori ai rock’n’roll-ului, ne-a părăsit la 87 de ani, după cum a confirmat astăzi și fiul său, Danny Penniman.

Numit „The Innovator, The Originator, and The Architect of Rock and Roll”, influența sa s-a extins dincolo de granițele genului care l-a consacrat inițial și nu a fost doar muzicală. Prezența scenică, originalitatea și exotismul personajului construit, ca și parcursul artistic au contribuit la evoluția unor genuri precum soul și funk, iar influența lui se simte până în zilele noastre.

Numit un Prince al generației sale, hiturile sale au marcat definitiv anii ‘50, Long Tall Sally, Rip It Up, Lucille sau Good Golly Miss Molly au devenit parte a canon-ului rock și personalitatea sa a fost omagiată de cei mai mari, de la Beatles, Kinks și Creedence Clearwater Revival, până la Elvis Costello și Scorpions.

La aflarea veștii tragice, Steven Van Zandt a comentat “Elvis a popularizat [rock’n’roll-ul], Chuck Berry a fost povestitorul, Richard a fost arhetipul”.

Odihnește în pace Little Richard, “awopbopaloobop alopbamboom”!

Adrian ColeașăLasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.