Vânzarea chitarei lui Kurt Cobain stabilește un nou record

Anul trecut, vânzarea Stratocasterului negru al lui David Gilmour părea să stabilească un record greu de egalat pentru mulți ani. La aproape patru milioane de dolari, instrumentul licitat la Christie’s în New York devenea cea mai scumpă chitară din toate timpurile.

Și totuși… Martin-ul D-18E din 1959 folosit de Kurt Cobain pentru show-ul Nirvana din seria MTV Unplugged din 1993 tocmai a eclipsat această performanță, licitația de la Julien’s din Beverly Hills încheindu-se cu o ofertă de 6 milioane de dolari.

Câștigătorul licitației este australianul Peter Freedman, proprietarul Rhode Microphones, care și-a anunțat intenția de a o prezenta publicului într-un turneu prin galerii de artă din întreaga lume, încasările urmând să fie folosite în scopuri caritabile.

Chiar și fără asocierea cu răposatul Cobain, chitara este un instrument rar, al șaptelea exemplar dintr-o serie de 302 produse de Martin și customizată de Cobain cu o doză Bartolini montată între cele două DeArmond 1950 pe care le avea deja.

Chitara a fost deja în centrul unei dispute între fiica artistului, Francis Bean Cobain, și Isaiah Silva, fostul său soț, cel din urmă devenind proprietarul instrumentului în urma procesului de divorț.

Adrian ColeașăLasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.