Zakk Wylde sărbătorește a 50-a aniversare a debutului Black Sabbath

Albumul de debut eponim Black Sabbath a fost înregistrat într-o singură zi, live în studio, pe 16 octombrie 1969, în 12 ore, cap-coadă. A fost lansat de Vertigo Records în 1970 și este considerat de mulți ca primul album heavy metal din istorie, iar la piesa titlu se face referință ca la prima piesă doom metal.

Zakk Sabbath este trupa tribut condusă de Zakk Wylde (chitară și voce) secondat la bas de Blasko (Ozzy Osbourne, Rob Zombie) și la tobe de Joey Castillo (Danzig, Queens of the Stone Age). Deși au avut turnee regulate din 2014 încoace, până acum evitaseră să intre în studio.

Pe 4 septembrie va apărea Vertigo, albumul tribut dedicat semicentenarului împlinit de primul capitol al sagăi Sabbath, recreere fidelă a albumului (fără a fi servilă). Înregistrat în spiritul originalului, live în studio, această reverență supremă la adresa primei trupe cu adevărat heavy metal și a discului de la care a pornit totul reușește să-și transceadă condiția și să devină ea însăși o operă de referință.

Prima piesă prezentată de pe viitorul album este Black Sabbath și premiera ei s-a făcut cu ajutorul unui alt nume iconic, revista Rolling Stone.

Mai mult, pentru a da o notă suplimentară de autenticitate a experienței ascultătorului și ca un salut la adresa unor vremuri în care vinilul conducea lumea, Vertigo nu va avea vreo versiune digitală, ci doar formate fizice (CD, DVD, vinil galben).

Adrian Coleașă

Pre-order Vertigo: https://mer.lnk.to/ZakkSabbath-VertigoLasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.