Napalm Death la un nou album

Napalm Death nu doar că nu are nevoie de vreo prezentare, dar face parte din elita acelor nume cunoscute oamenilor “obișnuiți”, chiar dacă extremismul lor muzical îi plasează departe de mainstream. Influența lor este indiscutabilă și covârșitoare, iar statutul lor de trupă esențială este indisputabil.

Pe 18 septembrie va apărea la Century Media cel de al 16-lea album de studio al lor, Throes of Joy in the Jaws of Defeatism, primul după Apex Predator – Easy Meat din 2015, iar veștile sunt bune.

Neîmpovărați de 40 de ani carieră, Napalm 2020 sunt o bestie foarte nuanțată. Ar fi fost atât de ușor să se culce pe laurii binemeritați și să scoată un alt album care să mulțumească fanii. Și totuși, refuză să se limiteze singuri și continuă nonșalant un demers artist în continuare proaspăt și inspirat, rămânând fideli eticii anarcho-punk asumată de la începuturi.

Primul single al noului album a fost Backlash Just Because, o lecție maiestuoasă de grind.

Amoral, cel de al doilea single a creat un val de controverse la apariție. Descris de trupă ca un omagiu perioadei lor pre-Scum, și-ar găsi cu ușurință locul pe un album Killing Joke (sau în repertoriul oricărui titan al industrialului).

A Bellyful of Salt and Spleen, al treilea single, este și epilogul adecvat al haosului controlat dezlănțuit pe acest nou album, o incursiune în teritorii noise/industrial.

Cu siguranță surprinzător în multe momente ale sale, Throes of Joy in the Jaws of Defeatism, dincolo de părerile personale ce vor inevitabil împărțite, este un efort extrem de autentic, expresie a unei trupe ce refuză să se oprească din evoluție.

Adrian ColeașăLasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.