Black Soul Man, un strigăt de sfidare împotriva oprimării din partea Sinoptik

Scena ucraineană a început să producă produse notabile de export, cu nume ca Jinjer și Stoned Jesus aflate în avangarda unui val hotărât să își ocupe locul la mesele celor mai mari.

Printre cei mai promițători, Sinoptik, bine cunoscuți deja publicului românesc, au fost forțați să își părăsească Donețk-ul natal devastat de război și să se mute în Kiev. Din 2014 încoace au o poveste de spus și muzică ce merită să fie ascultată. Psihedelismul lor poate crea o imagine greșită, de visători cu capul în stele. Picioarele le sunt bine înfipte în concret, n-au uitat vreun moment de unde au plecat și ceea ce se întâmplă acolo.

Despre experiența avută în propria țară, Dmitriy Afanasiev, liderul trupei spune: „A trebuit să ne părăsim casa și să ne mutăm la Kiev, și aici am fost tratați ca niște cetățeni de mâna a doua, deși suntem ucraineni. Atâția alții ca noi au fost segregați și oprimați pe baza orașului de origine, a locului de naștere. Ni s-a spus că suntem diferiți și că războiul a început din vina noastră. Am avut de înfruntat segregare socială radicală și inegalitate, în țara noastră, cu oameni ca și noi. Înțelegem că această oprimare a fost inițiată și sprijinită de politicieni, dar acum întreaga societate este răspunzătoare”.

Un nou album, încă fără titlu, va fi lansat în primăvara lui 2021, continuare naturală a EP-ului From Nothing To Forever de anul trecut și avem deja un prim single. Black Soul Man, este anunțat ca o coloană sonoră pentru toți cei oprimați, cei oropsiți și cei neînțeleși; pentru tine, pentru noi, pentru toți.

Sinoptik sunt:
Dmitriy Afanasiev – chitară, clape, voce.
Ruslan Babayev – tobe
Aleksandr Savin – bas

Sinoptik Online
Facebook
Bandcamp
Spotify

Adrian ColeașăLasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.