Moonspell anunță noul album, Hermitage

Moonspell se apropie de cea de a 30-a aniversare, timp în care au devenit nu doar cea mai recognoscibilă figură a metalului portughez, ci și un nume esențial al metalului gotic. Pe 26 februarie 2021 vor lansa cel de al 13-lea album de studio, Hermitage, via Napalm Records.

Moonspell 2020, by Rui Vasco

Photo by Rui Vasco

Înregistrat, mixat și masterizat la Orgone Studios din Marea Britanie în timp ce lumea se lupta cu pandemia, noul album a fost produs de Jaime Gomez Arellano (Paradise Lost, Primordial, Ghost, Sólstafir) și este anunțat ca o călătorie epică și multifațetată prin cele mai întunecate zile al existenței umane, unul dintre cele mai profunde și surprinzătoare materiale scrise vreodată de Moonspell.

The Greater Good, piesa de deschidere, a fost și primul single de pe Hermitage, un manifest al modernității trupei.

Fernando Ribeiro declară: “Binele mai mare este un concept sociologic care implică beneficiul public, al mai multor oameni decât tu însuți. A face ce e mai bine și corect. Din nefericire, în numele acestui principiu, conducătorii lumii și cetățenii ei au întreprins multe acțiuni greșite și rele. Cu un “scenariu” scris de mine și pus în practică de regizorul Guilherme Henriques (Gaerea, Crippled Black Phoenix, Schammasch), ‘The Greater Good] țintește spre contrastul adânc dintre prioritățile noastre ca ființe umane. Intriga evidențiază ciocnire zilnică dintre problemele pe care n-am putut sau n-am vrut să le rezolvăm vreodată și preocupările noastre de lumea întâia. Cultul corpului contra foametei africane, omorârea inicenților contra celui de al doilea amendament, frumusețea monumentelor contra urâțeniei violenței.

Suntem toți răspunzători pentru ceea ce vedem aici. Pentru binele mai mare, pentru răul cel mai mare. Nu e o chestiune de rasă, sex, clasă sau educație. E o chestiune de conștiință. E vital sa reînnoim legăturile comunității, comportamentul uman. Doar noi ne putem salva de noi înșine.”

Cel de al doilea single al albumului, Common Prayers, este o construcție gotică încea mai bună tradiție Moonspell. Versurile se referă la creșterea subită a gravidității printre călugărițele portugheze în secolul XVIII, demolări și escavări din secolul XX dezgropând osemintele a sute de copii.

Clipul video care ilustrează piesa este regizat de același Guilherme Henriques, protagonista lui este actrița și cântăreața Aurora Pinho și a fost filmat la 90 de metri sub suprafața solului, în Grutas de Mira d’Aire, una dintre cele șapte minuni ale naturii din Portugalia.

Din nou Fernando: “Politic? Religios? Cui îi pasă? Pentru Moonspell muzica este despre exprimare personală și suntem suficient de bătrâni ca să ne alegem luptele. ‘Common Prayers’ este genul de cântec pe care ne place să-l scriem, senzual, diferit, cu un refren de-ți vine să mori după el. Hermitage vine, poți să fugi dar n-ai unde să te ascunzi. Să fii în siguranță e să fii isteț. Spune o rugăciune!”

Adrian Coleașă

Pre-order Hermitage: https://smarturl.it/Hermitage


One Comment on “Moonspell anunță noul album, Hermitage”

  1. […] al noului opus, acompaniat de un clip regizat de același Guilherme Henriques ca și precedentele The Greater Good, Common Prayers și All Or […]

    Apreciază


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.