Metal Bunker ed. IX si 1/2 se va desfășura la Quantic Club din București

În vremuri normale, comunicatul ăsta ar fi trebuit să înceapă așa: Metal Bunker nu este doar un festival, ci și o mișcare pornită din inițiativa publică din cadrul comunităților metal și punk din Craiova, cu scopul simplu de a conecta orașul la scenele metal și punk din țară și din lume”.

În vremuri normale, Metal Bunker ar fi trebuit să aibă loc în Bănie, eventual, așa cum ne obișnuiserăm, la Casa de Cultură a Studenților.

Dar vremurile nu mai sunt normale, oricât s-ar chinui unii să ni le prezinte așa. Prin urmare, Metal Bunker joacă de data asta în deplasare și merge în capitala mai mică a Olteniei, București, la clubul Quantic, pe 9 octombrie.

Bilete disponibile exclusiv prin www.AmBilet.ro.

Încercând să organizăm acest eveniment din umbra valului 4 de pandemie, putem anticipa că evenimentul va trebui să fie indoor, iar accesul va fi permis doar celor cu pașaport Covid, conform legislației în vigoare. Promitem să vă ținem la curent cu felul în care dinamica restricțiilor va afecta organizarea, iar dacă (bătăi în lemn intesifies) va fi nevoie să anulăm, nu doar că veți fi primii care află, dar veți și beneficia de restituirea automată a banilor de bilet în maxim 24 de ore.

Acestea fiind stabilite, putem trece la line-up:

Turneul European al trupelor braziliene Power from Hell si Outlaw trebuia inițial să includă și prezența la Old Grave Fest IX, pe 9 octombrie. Cum OGF a fost amânat pentru 2022, dar trupele au ajuns totuși în Europa, am considerat că e totuși păcat să ratăm ocazia de a-l vedea pe Sodomic purtând noaptea ochelari de soare prin Grozăvești.
Pentru cine a deschis mai târziu casetofonul, Sodomic e inima care bate în trupul greu încercat de vicii al trupei braziliene de blackened speed/thrash metal Power from Hell. Spre deosebire de majoritatea trupelor europene care abordează subgenul, Power from Hell se trage direct din străbunii care au generat deopotrivă thrash metalul și black metalul, fără a mai trece prin filtrul teutonic sau american. Ascultându-i, putem găsi similarități cu Nocturnal Witch sau Cruel Force, dar în principiu vorbim de Old Metal, cu influențe care merg de la Under a Funerall Moon la Highway to Hell și de la începuturile lui Bathory la Venom și Motorhead.

Outlaw va fi, la rândul ei, o experiență cel puțin interesantă. Vom putea vedea cine ascultă Watain pentru muzică și nu pentru efecte speciale. Și, dacă tot am amintit Watain, nu putem omite nici Dissection și nici touchul sporadic de death metal suedez clasic, dar nu total anihilat de black metalul de aceeași sorginte.

Aici am putea spune doar atât: Bubuie Cernavodă! Dar mai putem adăuga că gașca vine din Constanța și se recomandă elegant: bună, sunt Anexa 1 și am venit s-o fu… să cânt hardcore punk.

Pentru ca avem pe afis și o zonă TBA, spunem doar că încercăm să mai lipim o trupă – două, lucru care depinde însă, în mare măsură, de regulile de la stăpânire.

Detalii despre eveniment în curând pe pagina de Facebook.Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.